Siječanj 2017

Dva mosta

Na području glavnog kolodvora u Beču (Wien Hauptbahnhof) „sastavili“ smo dva mosta.
Država:Austrija
Mjesto:Beč
Razdoblje:siječanj 2018.
Nadzornik:Klaus Obertscheider

Izazov

Podizanje teških tereta - svakodnevni život u tvrtki Prangl

Most Kempelenbrücke i Hüttenbrennersteg povezuju glavnu kolodvorsku stanicu u Beču s ulicom Gudrunstraße. Veći od oba, Kempelenbrücke, sastoji se od četiri dijela koja su isporučena iz Njemačke. Tvrtka Prangl je ušla u igru ​​tijekom montaže mosta - uostalom, tvrtka je majstor u „podizanju teških tereta“.

Naše rješenje

Teleskopska dizalica koja teži 500 tona, podignula je 71 tonu.

Pomoću teleskopske dizalice koja teži 500 tona segmenti mosta Kempelen podignuti su i postavljeni na posebno dizajnirani okvir za montažu. Kako bi elemente duljine od 18 metara, pojedinačne širine od 7,10 metara i težine od 71 mogli pravilno izmjeriti, oni su morali biti točno postavljeni na pripremljene okvire.

Presudan je bio odabir prave dizalice

Isti postupak je sledio i sa strane mosta Hüttenbrennersteg. Kod ovog manjeg mosta, na pripremljene okvire podizali smo samo dva elementa od kojih je svaki težio po 55 tona. Tome je slijedilo precizno mjerenje i zavarivanje na pripremljenu strukturu. Precizno planiranje i detaljna studija podizanja dozvoljavali su koncep kod kojeg je korištena samo jedna vrsta dizalice. To je opet dovelo do troškovno optimiziranog slijeda projekta.

Dijelovi, koji su težili do 71 t i bili dugi do 18 m, posebno su isporučeni iz Njemačke. U vrlo skučenom prostoru napokon su podignuti na predviđena mjesta za montažu.
Klaus ObertscheiderProdaja / savjetovanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.