Kolovoz 2015

Most Jauntal

Tvrtka Prangl je svladala uslugom podrške koja nije svakodnevna u infrastrukturnom području.
Država:Austrija
Mjesto:Schwabeck na Dravi
Razdoblje:kolovoz 2015. – rujan 2015. godine
Nadzornik:Franz Sucek
Karl-Heinz Tirof

Izazov

Kontrolna stupova mostova

Most Jauntal, izgrađen 1964. godine, treba proširiti drugom trakom. Prije toga moralo se osigurati da postojeći stupovi mosta mogu izdržati takvo opterećenje. Kako bi se osiguralo da se inspekcija, vizualni pregledi i bušenje brzo izvršeni, kontaktirali su tvrtku Prangl.

Naše rješenje

Izvanredan izazov za tvrtku Prangl

S ukupnom duljinom od gotovo 430 metara i visinom od 95 metara, most Jauntal i dalje je jedan od najviših željezničkih mostova u Europi. Gradi se potpuno nova čelična konstrukcija koja će se postaviti na postojeće stupove mosta. Potpornji će biti ojačani i glave stupova prilagođene. U tu svrhu moraju se provjeriti betonski stupovi iz 1960-ih. Bušenje jezgre namijenjeno je utvrđivanju, ispunjava li most potrebne zahtjeve.

Iznajmljene radne platforme isporučene teretnim brodom

Koncept smo razvili zajedno s timom austrijskih državnih željeznica. Ekonomski izvediv pristup ovom pitanju riješen je s četiri 12 metara duge viseće radne platforme. Kako bi uopće mogli voziti preko stupova mosta na Dravi, pozvana je austrijska vojska. Za premještanje visećih radnih platformi od obližnje elektrane Schwabeck, otprilike 4 kilometra uzvodno, do betonskih stupova, koristili smo poseban teretni brod. Drugačija mogućnost isporuke nije postojala.

Savršena koordinacija, uspješan završetak

Nakon dolaska na lice mjesta, opremu Prangl morali smo pravilno usidriti. Pregled mosta s 90 metara visine mogao je početi. Budući da su rupe bušene samo na vrlo određenim mjestima, od najveće važnosti bila je maksimalna pokretljivost. Inače ne bi bilo moguće kemijski utvrditi stanje mosta. Unatoč jedinstvenom izazovu, posao smo završili prema rasporedu i na potpuno zadovoljstvo svih sudionika.

Ako se želite popeti na visoke stupove mosta, trebaju vam viseće radne platforme tvrtke Prangl.
Franz SucekProdaja / savjetovanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.