Siječanj 2022

Testni moduli

Tvrtka Prangl dobila je zadatak za prijevoz ukupno 12 visokotehnoloških ispitnih modula od Štajerske do Engleske.
Država:Austrija - Engleska
Mjesto:Gersdorf/Mur – Dunton
Razdoblje:17.01.2022 – 18.02.2022
Nadzornik:Jochen Schmidt
Fritz Hochstrasser

Izazov

Inovativni koncept za visokotehnološki prijevoz

Isporuka osjetljivog tereta za automobilsku industriju iz Austrije u Englesku zahtijevala je iznimno transportno rješenje. U konačnici, fokus nije bio samo na minimiziranju rizika izvedbe i troškova za stranku, već i na gospodarske prednosti.

Naše rješenje

Prednost rešenju prijevoza s riječnim brodom

Na tako velikoj udaljenosti teško je planirati prijevoz objekata širine 5,60 metra. U našem konkretnom slučaju stanje na cestama, posebice u Njemačkoj, zakomplicirala su gradilišta i druge prepreke. Naposljetku, rutu smo morali mijenjati dvanaest puta. Prijetile su poteškoće s dozvolama, dugi rokovi i visoki troškovi. S alternativnim transportnim rješenjem rijekom pronađena je mogućnost koju smo mogli lako isplanirati, a bila je isplativa i sigurna.

Utovar i preliminarni prijevoz

12 modula (dužine 13,3 metra, širine od 4,1 do 5,6 metara, visine od 3,6 do 4,0 metara i težine od 17 do 58 tona) iz skladišta smo pomjerili uz pomoć valjaka za pomicanje teških tereta i portala za pomicanje tereta na specijalne transportne jedinice tvrtke Prangl. Za navedene preliminarne prijevoze koristili smo najveće kombinacije tegljača koji su dozvoljeni u Austriji, koji su bili sastavljeni od 3-osovinskih i 4-osovinskih tegljača s različitim prikolicama (2-osovinske, 3-osovinske te 2+4-osovinska niskopodna poluprikolica, 3+ 5-osovinska prikolica za prijevoz spremnika i 6-osovinska niskopodna poluprikolica).

S ceste na brod

U dunavskoj luci Krems visokotehnološke module čekala je portalna dizalica i pokretna dizalica od 350 tona tvrtke Prangl kojima smo ih ukrcali na brod. Zbog optimalne iskorištenosti cjelokupnog teretnog prostora, sav teret mogli smo transportirati samo jednom teglenicom - koncept dakle nije bio samo iznimno ekonomičan, već i ekološki prihvatljiv. Svih 12 testnih modula brodom smo prevezli u luku Antwerpen. Tamo je došlo do promjene brodova kako bi se mogli uhvatiti u koštac sa posljednjom etapom do luke Tilbury u Engleskoj.

Zabilježeno iskustvom

Kako bi se pronašlo optimalno rješenje, bitno je bilo odvagnuti sve mogućnosti. Tim tvrtke Prangl sa svim svojim iskustvom uspio je riješiti sve poteškoće i pomnim preliminarnim planiranjem, mogao je unaprijed predstaviti detaljan raspored za odgovarajuće faze i načine prijevoza. Inovativno transportno rješenje teglenicama omogućilo je minimiziranje rizika izvedbe i troškova za našu stranku. Tako smo uspjeli napraviti najučinkovitiji i ekonomski najrazumniji koncept te postići najvišu razinu zadovoljstva naručitelja.

Ne prevozimo samo cestama. Za naše stranke rado koristimo i alternativne rute.
Jochen SchmidtLeitung Schwer- und Sondertransporte

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.