Listopad 2017

Gradski Toranj

Gradski toranj grada Köflacha prevezen je od gradske vijećnice do kružnog toka, gdje je postavljen na izloženo mjesto.
Država:Austrija
Mjesto:Köflach
Razdoblje:listopad 2017. – listopad 2017. godine
Nadzornik:Jürgen Wörndle

Izazov

Tvrtka Prangl je preuzela specijalni prijevoz i radove podizanja

Štajerska općina Köflach dobila je novu znamenitost. Gradski toranj koji je dosad bio postavljen pored gradske vijećnice, sada je premješten na sredinu kružnog toka na cesti B70. Sve radove posebnog prijevoza i podizanja ekskluzivno je obavljala tvrtka Prangl.

Naše rješenje

Premještanje teleskopskom dizalicom koja teži 200 tona.

Teleskopskom dizalicom koja teži 200 tona gradski je toranj sa svog dosadašnjeg mjesta podignut na niskopodnu poluprikolicu dužine od oko 25 metara. Nakon toga vozilo se sasvim polako kretalo uskim ulicama središta Köflacha. Velik dio trase vozilo je moralo voziti unatrag. Glavni izazov nisu bili ni težina tornja (15 tona) ni dužina transportnog vozila. Izazov je bila ukupna visina od gotovo 11 metara, što je od cijele ekipe zahtijevalo najveću preciznost i koncentraciju, kako bi toranj bio uspješno prevezen u jednom komadu i u uspravnom položaju.

Niskopodna poluprikolica bila je samo centimetar od poda

Kako bi se što više smanjila opasnost od prevrtanja, dno niskopodne poluprikolice spušteno je na oko jedan centimetar. Zbog visokog težišta presudan je bio svaki pokret upravljača vozila. Uzbuđenje je bilo zajamčeno i pri vožnji pored nekih svjetiljka ulične rasvjete. Gradski se toranj pomicao samo nekoliko centimetara od svjetala. Zahvaljujući iskustvima i sudjelovanju cijelog tima tvrtke Prangl, svaka je prepreka bila briljantno svladana.

Prednost kupnje svih usluga "iz jedne ruke"

Puno je promatrača pratilo toranj na putu do njegovog novog, reprezentativnog mjesta. Uz velik interes medija i prolaznika nova znamenitost u Köflachu uspješno i sigurno je podignuta na sredinu kružnog toka s pomoću teleskopske dizalice koja teži 200 tona. Tako su još jednom prezentirane sve prednosti koje omogućuje naručivanje besprijekornih usluga pri tvrtki Prangl.

Da je bilo lako, to je mogao učiniti bilo tko.
Jürgen WörndleProdaja / savjetovanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.