Veljača 2018

Hladna Stopala

Tek nekoliko strojeva tvrtke Prangl omogućilo je snimanje u zasniježenom gradiću Ramsau.
Država:Austrija
Mjesto:Ramsau
Razdoblje:siječanj 2018. – veljača 2018. godine
Nadzornik:Andreas Wagner

Izazov

Tvrtka Prangl s teleskopskim viličarima i radnim platformama tijekom snimanja filma

Tvrtka Prangl također je bila uključena i u specijalne efekte. Specijalna dizalica koja teži 30 tona je tijekom proba odnosno snimanja podignula četiri od prilike isto visoka stabla jelke. Jedan od glavnih glumaca mora u filmu porušiti stablo. Kako bi prizor sigurno pohranili „u kutiju“, snimalo se sa četiri naizgled jednaka stabla. Najbolja od četiri scene završit će u filmu. Opsežne predkonzultacije ponovno su bile odlučujuće da je tim tvrtke Prangl uspješno riješio i ovaj tehnički problem.

Naše rješenje

Tehnički nadzornik stalno na licu mjesta

U nekim su slučajevima strojevi bili opremljeni ogromnim dodatnim elementima. Kako bi se osigurala sigurna premještanja, tehnički nadglednik i nadzornik tvrtke Prangl cijelo vrijeme snimanja bili su prisutni na samom licu mjesta. Zbog teških vremenskih uvjeta, svi teleskopski viličari opremljeni su posebnim lancima za snijeg. Pojedina područja snimanja su za bolju dostupnost i pomicanje također prekrivena mobilnim prostirkama od plastike.

Maksimalna fleksibilnost kroz okretne nosače vilica i košare za osoblje

Teleskopski viličari bili su opremljeni sa zakretnim vilicama odnosno košarama za osoblje. To je bilo osobito neophodno kako bi se okviri za svjetlosne sustave mogli zakrenuti bočno te se na bilo kojem mjestu poravnali paralelnom s pročeljima zgrada. Na taj način je isto tako bilo vrlo jednostavno pomicati ploče sa scenskom pozadinom, koje su bile pričvršćene na radne platforme.

Umjesto „hladnih stopala“, u siječnju smo se preznojili na +15 Celzijevih stupnjeva.
Andreas WagnerProdaja / savjetovanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.