Listopad 2018

Ikea

Ikea u novi logistički centar u Beču investira 70 milijuna eura. Bez tvrtke Prangl naravno ne ide.
Država:Austrija
Mjesto:Perg - Beč
Razdoblje:rujan 2018. – veljača 2019. godine
Nadzornik:Herbert Hamberger
Jochen Schmidt

Izazov

Moderan logistički centar za Ikeu u Beču

Ikea se želi približiti svojim kupcima. Na neto površini od 50.000 četvornih metara (dvije etaže) izgrađen je najsuvremeniji logistički centar, koji će s jedne strane služiti kao skladište, a s druge strane, pokrivat će sve buduće izravne isporuke kupcima u Beču. Isporuke po cijeloj Austriji, bit će transportirane iz Beča već od jeseni 2019.

Naše rješenje

Noćni prijevoz 500 armiranobetonskih elemenata

Osnovna konstrukcija dvorane sastoji se od armiranobetonskih stupova i nosača dužine do 31 metra i pojedinačne težine do 71 tone. Ovaj put projekt nije bio toliko zahtjevan zbog dimenzija robe, nego zbog mnoštva obavljenih prijevoza. U nekoliko navrata trebalo je obaviti i do pet vožnji u jednoj noći. U razdoblju od 3-5 mjeseci moralo se iz Perga u Beč prevesti ukupno 500 elemenata od armiranog betona.

Zbog duljine elemenata izazov je bilo pravilno usmjeravanje

Zbog transportne dužine koja je iznosila skoro 40 metara, posebnu smo pažnju posvetili odabiru rute. Tako smo, na primjer, na raskrižju Floridsdorfer Brücke morali okretati. Kod izvršavanja takvih projekta najznačajnije je detaljno i točno logističko planiranje. Sa strankom je dogovoren jasan vremenski okvir, kako bi svi sudionici mogli najbolje moguće obaviti svoj posao. Konačno, sve stranke tvrtke Ikea u Austriji htjet će blagovremene isporuke namještaja Billy & Co za vrijeme Božića 2019.

Uspjeh nije stvar slučajnosti! Pri količini od 500 posebnih prijevoza do centra Beča, posebno je značajno savršeno planiranje.
Jochen SchmidtVoditelj teških i specijalnih prijevoza

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.