Studeni 2016

Čelični Stupovi

Oprema tvrtke Prangl za teški transport opet je bila u službi industrije za iskorištavanje energije vjetra.
Država:Austrija
Mjesto:Krems - Paasdorf
Razdoblje:listopad 2016. – studeni 2016. godine
Nadzornik:Andreas Schneider
Roberto Giuffrida

Izazov

Zadatak za prijevozničku tvrtku Prangl, koja se specijalizirala za energiju vjetra

Zbog građevinskih poteškoća na putu iz Njemačke u Austriju, 11 čeličnih segmenata za vjetroturbine u Austriju je trebalo isporučiti s pomoću riječnog broda. Zajedno s osobljem dunavskog pristaništa Krems razrađen je odgovarajući logistički koncept. S ukupno 11 transportnih vozila čelični elementi transportirani su od luke Krems do vjetroparka Paasdorf. 

Naše rješenje

Poseban izazov tandemskog podizanja

Za ovaj zadatak prethodno je trebalo izraditi vrlo precizan koncept. Zbog maksimalne dužine transporta koja je iznosila 49 metara, morali smo već unaprijed temeljito razmotriti, kako najbolje postupiti. Teret je istovaren s broda s pomoću lučke dizalice i teleskopske dizalice od 130 tona. Zbog različitih tehnologija dizalica, takvo tandemsko podizanje uvijek predstavlja poseban izazov.

Osoblje tvrtke Prangl nosilo se sa svim poteškoćama

Nakon uspješnog istovara trebalo je do 118 tona teške posebne transporte sigurno prevesti do vjetroparka. Stručnjaci tvrtke Prangl su noću to besprijekorno odradili, unatoč činjenici, da je dio puta trebalo prevesti u suprotnom smjeru po cesti S5. Zadnji dio puta morali su djelomično prevladati vožnjom unatrag. Samo je na taj način bilo zajamčeno optimalno pozicioniranje elemenata za kasnije postavljanje vjetroturbina.

Ako želite graditi visoke kule, pridružite se tvrtki Prangl. I najteže zadatke radimo brzo.
Roberto GiuffridaInterna prodaja / raspoređivanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.