Siječanj 2019

Lidl

Do 2021. godine u Donjoj Austriji izgradit će se novi logistički centar tvrtke Lidl Austrija. U izgradnju uključena je i tvrtka Prangl.
Država:Austrija
Mjesto:Großebersdorf
Razdoblje:studeni 2018. – lipanj 2019. godine
Nadzornik:Klaus Obertscheider

Izazov

Tvrtka Lidl Austrija gradi novi logistički centar

Tvrtka Lidl Austrija nastavlja se širiti, osobito s šireg područja grada Beča. Logistički centar u Müllendorfu, koji trenutno opskrbljuje to područje, ne može pružiti potrebne kapacitete za daljnje širenje. Stoga je u Großenbersdorfu uloženo 150 milijuna eura i stvoreno 240 novih radnih mjesta. Novi logistički centar bit će jedan od najvećih u skupini Lidl.

Naše rješenje

Tvrtka Prangl ponudila je teleskopske dizalice i dizalice na gusjenicama

Izgradnja novog centra trebala bi biti završena u rekordnom roku od 2½ godine. To zahtijeva suradnju iskusnih tvrtki. Jedna o tih je tvrtka Prangl, koja u svom voznom parku ima teleskopske dizalice i dizalice na gusjenicama. Teleskopske dizalice razreda 100, 120, 250 i 300 tona korištene su za podizanje tuljaca i laganih predgotovljenih betonskih elemenata. Teški predgotovljeni dijelovi (stupovi, spušteni stropovi i nosači) duljine do 24 metra i pojedinačne težine do 54 tona dovedeni su s dvije dizalice na gusjenicama, koje teže 280 tona i 400 tona.

Optimalni procesi tvrtke Prangl zahvaljujući znanju o dizalicama

Kako bi se moglo djelovati u kratkom roku, potrebna je dobra koordinacija na licu mjesta, kao i naravno precizno preliminarno planiranje. Budući da su stručnjaci tvrtke Prangl od samog početka bili uključeni u montažu i planiranje gradilišta, mogli su prosljediti mnogo znanja i iskustava o uporabi dizalica te su u skladu s tim prilagođeni i građevinski procesi.

U ovaj projekat smo bili uključeni već tijekom faze planiranja. To nam je omogućilo rano planiranje, zbog čega smo strankama mogli ponuditi najekonomičnije rješenje.
Klaus ObertscheiderProdaja / savjetovanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.