Rujan 2018

Most Voest

U prvom djelu trase most Voest u Linzu dobio je dva dodatna dijela mosta ('zaobilaznice'). Koncept logistike, naravno, vodila je tvrtka Prangl.
Država:Austrija
Mjesto:Linz
Razdoblje:travanj 2018. – travanj 2020.
Nadzornik:Stefan Karolyi

Izazov

Obilazni mostovi za autocestu Mühlkreis

Planirano proširenje ceste A7 – autoceste Mühlkreis u Linzu omogućit će više sigurnosti i manje zastoja na dnevnoj razini za čak 100.000 vozača. Cilj oba zaobilazna mosta je razdvajanje prometnih tokova. Kada će biti završena oba pomoćna mosta, količina prolaznog prometa na glavnom će mostu pasti. Na kraju izgradnje, trodijelni most imat će ukupno osam traka.

Naše rješenje

Pedantno planiran prijevoz od strane tvrtke Prangl

Stručnjaci tvrtke Prangl opsežnim su konceptom pridobili nekoliko bodova. S više od 200 prijevoza, svi proizvedeni strukturni dijelovi prevoze se iz Njemačke u Linz. Najteži dijelovi mosta teže čak 62 tone. Kako bi ostvarili potpun logistički plan, koristili smo različite prijevozne kompozicije s 3 odnosno 4 osovine te niskopodne prikolice s 8 odnosno 9 osovina, kao i teleskopske niskopodne prikolice s 3, 4 odnosno 6 osovina. Pošto smo imali vrlo ograničene rokove, sa strankom razradili smo pomno planirano provođenje planova.

Rešetkasta dizalica koja teži 600 tona podizala je teške građevinske elemente

Vrlo značajno za nesmetan proces rada bilo je smanjenje mogućih praznih hodova. Ekskluzivnim unajmljivanjem tvrtke Prangl, stranka se jednim zamahom mogla pouzdati za prijevoze i podizanje svih elemenata. Najteže elemente podizali smo dizalicom s rešetkastim stupom, koje mogu podizati 600 tona, izravno iz kamiona. Zahvaljujući iznimnim mogućnostima podizanja i odabranoj konfiguraciji, dizalica koja može podizati 600 tona, uštedila je puno vremena - vrijeme koje nam je bilo iznimno dragocjeno zbog potrebnih zatvaranja autocesta. Vrhunsko obučeni vozači pomicali su kolosa koji teži 350 tona s najvećom mogućom preciznošću. Uostalom, morali su prevladati 40-metarski doseg.

Na licu mjesta: mobilne dizalice, radne platforme i teleskopske dizalice

Sveukupno na licu mjesta nalazilo se do 20 strojeva tvrtke Prangl (mobilne dizalice, radne platforme i teleskopske dizalice). Drugi je iznimni posao bio tandemsko podizanje na mjestu gdje se obavljala predmontaža. Teleskopskim dizalicama koje teže 500 tona i 350 tona podizali smo komponente težine do 100 tona te ih montirali u masivne konstrukcije težine do 2500 tona. Posebnom opremom, ovi dijelovi mostova potom su pomicani teretnim brodom te se potapani na odgovarajuće mjesto gradilišta te se zatim hidraulički podizali.

Razgovori su mostovi koji povezuju ljude.
Stefan KarolyiProdaja / savjetovanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.