Lipanj 2018

Podizanje Mosta

Zadatak je bio uklanjanje 70 godina starog mosta. Upotrijebljena je najjača austrijska teleskopska dizalica.
Država:Austrija
Mjesto:Parndorf
Razdoblje:Lipanj 2018.
Nadzornik:Thomas Bauer

Izazov

Demontaža mosta bila je poseban zadatak za tvrtku Prangl

U blizini Parndorfa uklonjen je stari cestovni most preko istočne željezničke pruge austrijskih državnih željeznica (ÖBB). Pravi posao za tvrtku Prangl. Budući da se težinom nije moglo drugačije upravljati, vozna se traka morala podijeliti na dva dijela. Pripremni radovi obavljeni su bušenjem jezgre, a nakon toga upotrjebljena je oprema za pričvršćivanje.

Naše rješenje

Najjača austrijska teleskopska dizalica uštedi troškove

Pošto su pojedini elementi težili čak 95 tona s dužinom od 22 metra, najbolje je rješenje za taj zadatak bila najveća austrijska teleskopska dizalice koja teži 1000 tona. Bilo kojom drugom tehnologijom za podizanje demontaža i pomicanje trajalo bi znatno duže vremena. Zbog strogog rasporeda koji je su odredile austrijske državne željeznice, svaka minuta bila je ogromna dobit. Cjelokupan posao morao se obaviti između 22.00 i 5.00 sati. Samo je u tom razdoblju, naime, pruga bila zatvorena, a sve odgovarajuće linije bez struje.

Kompletan postupak podizanja odrađen je u roku

Zbog protuutega od 228 tona ukupna težina velike dizalice iznosila je 336 tona. Stoga je naravno trebalo pronaći odgovarajuće mjesto za njezino postavljanje. Zahvaljujući tehničkoj stručnosti tima tvrtke Prangl, bilo je moguće pronaći prostor koji nije zahtijevao nikakvu dodatnu pripremu. Iz tog razloga dostignuta je značajna ušteda troškova i pojednostavljenje projekta za stranku. Segment mosta odložen je neposredno uz područje gradilišta gdje je odgovarajuće rastavljen i transportiran od strane specijalizirane tvrtke. Kompletan postupak podizanja obavljen je unutar dogovorenih vremenskih rokova i na potpuno zadovoljstvo svih sudionika.

Zahvaljujući tvrtki Prangl spremni na nova putovanja.
Thomas BauerProdaja / savjetovanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.