Lipanj 2019

Poštanska štedionica

Za pregled pročelja jedne povijesne zgrade, bila je potrebna posebna oprema.
Država:Austrija
Mjesto:Beč
Razdoblje:29. 04. 2019. – 14. 06. 2019.
Nadzornik:Thomas Bauer

Izazov

Pregled pročelja poštanske štedionice

Zgrada poštanske štedionice arhitekta Otta Wagnera smatra se ključnim djelom europske moderne i prelaska stoljeća u Beču. Zgradom koja je građena između 1904. i 1912. godine stvorio je svoju najmoderniju i najznačajniju građevinu. Sada je trebalo provjeriti četvrtaste mramorne ploče i željeznih vijaka presvučenih aluminijem (tehnička potreba i istovremeno simbol sigurnog čuvanja novca) na pročelju zgrade.

Naše rješenje

Platforma s radnom visinom od 37 metara te radnom košarom za tri osobe

Iako je - zahvaljujući dobro odabranoj opremi - bilo moguće skratiti radno vrijeme, ipak smo morali nekoliko puta premjestiti prometne znakove i zapreke. Tim tvrtke Prangl na taj je način savršeno vodio brigu o ovom zadatku i još jednom dokazao da je pouzdani partner u svim sličnim pitanjima. Dokazali smo da tvrtka Prangl može pomoći i kad je riječ o skrbi za povijesne zgrade. Na kraju je žuti stroj bio u upotrebi oko 1,5 mjeseca.

Veliki bočni doseg štedi vrijeme

Na taj je način, s ovim strojem, koji ima bočni domet veći od 20 metara, bilo s jednog mjesta moguće pokriti veći dio pročelja. Time smo mogli uvelike smanjiti često pomicanje stroja. Obje mjere (veliko opterećenje košare i veliki bočni doseg) omogućile su skraćivanje trajanja uporabe i time postizanje brze procjene pročelja.

I povijesne zgrade trebaju održavanje! Tvrtka je Prangl pri tome mogla pomoći.
Thomas BauerProdaja / savjetovanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.