Studeni 2015

Prijevoz Broda

Ogroman izletnički brod dovezen je u Achensee u 15 pojedinačnih transporta.
Država:Austrija
Mjesto:Linz - Pertisau
Razdoblje:studeni 2015. – prosinac 2015. godine
Nadzornik:Herbert Hamberger

Izazov

Iz brodogradilišta u vodu

Kao stručnjak na području specijalnih prijevoza, tvrtka je Prangl prva adresa za brojne neobične projekte. To je bio slučaj i s brodarskom tvrtkom koja je svojoj floti izletničkih brodova dodala još jedan brod. Kako bi se ogromni objekt sigurno odveo na odredište, bilo je potrebno dugogodišnje iskustvo i dobro osmišljen koncept.

Naše rješenje

Jedan brod, 15 pojedinačnih transporta

Brodarstvo u Achenseeu može se pohvaliti dugom tradicijom. Putnička putovanja brodom na Achenseeu, najvećem jezeru u Tirolu, počela su već krajem 19. stoljeća. Kako bismo posjetiteljima Achenseea mogli ponuditi još više atrakcija, kupljen je novi izletnički brod. Budući da su dimenzije novog "člana obitelji" bile tako velike, nije ga se moglo prevesti u jednom komadu. Zajedno s brodogradilištem, stručnjaci tvrtke Prangl razvili su logistički koncept s 15 pojedinačnih prijevoza, od kojih se većina vozila u konvoju.

Uzbudljivo putovanje Linz - Pertisau

Transportne dimenzije pojedinih segmenata broda bile su 12 metara dužine, 5,9 metara širine i 3,5 metra visine. Pojedinačna težina segmenta bila je do 22 tone. Ukupno su korištena tri 3-osovinska tegljača s niskopodnom poluprikolicom i jedan dvoosovinski tegljač s niskopodnom poluprikolicom. Zahvaljujući inteligentnom planu, logistički troškovi za samo četiri vozila mogli su se znatno smanjiti. Ruta od Linza do Pertisaua bila je izuzetno uzbudljiva i zahtjevna. Morale su se prevladati brojne planinske ceste s nekoliko prepreka, što je od obučenih vozača zahtijevalo maksimalnu koncentraciju.

Montaža s teleskopskom dizalicom koja teži 200 tona

Na licu mjesta, 15 pojedinačnih komponenata podignuto je na posebno izrađeno mjesto za montažu pomoću teleskopske dizalice koja teži 200 tona. Nakon završetka, putnički brod dug 45 metara može se porinuti sredinom svibnja 2016. Zahvaljujući temeljitom planiranju i provedbi bez pogrešaka, cjelokupna logistika funkcionirala je na zadovoljstvo svih sudionika.

Podijeljeni teret je pola tereta. U ovom slučaju, ne baš. Za prijevoz novog broda u Achensee bilo je potrebno 15 transporta.
Herbert HambergerProdaja / savjetovanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.