Kolovoz 2018

Zamjena Stroja

Najjača teleskopska dizalica u Austriji izvršila je spektakularnu zamjenu stroja.
Država:Austrija
Mjesto:Markt Piesting
Razdoblje:srpanj 2018. – kolovoz 2018. godine
Nadzornik:Thomas Bauer

Izazov

Teško podizanje kroz krov

Pri domaćoj tvrtki koja je specijalizirana za razvoj pogonskih strojeva, modernizirane su proizvodne mašine. U prvom koraku, 1 milijun eura uloženo je u novi proizvodni stroj. Istovremeno trebalo je ukloniti i stari stroj. Ali zbog stalne ekspanzije proizvodnih hala, pomicanje kroz bočna vrata više nije bio moguće. Slučaj za tvrtku Prangl.

Naše rješenje

Test vještine za operatora dizalice

Jedino preostalo rješenje bilo je podizanje preko krova. U tu svrhu na stropu hale izrezana je 20 m2 velika rupa. Zadatak vozača dizalice bio je pažljivo podizanje skupe robe kroz napravljeni otvor. Zbog velikog bočnog dosega od 58 metara i težine dizanja od 29 tona (stroj i podizni okvir), najidealniji i ekonomičniji stroj bila je dizalica PTK 1000, teleskopska dizalica koja teži 1000 tona.

Tvrtka Prangl je osigurala najjaču austrijsku teleskopsku dizalicu

Najveća teleskopska dizalica u Austriji sklopljena je s duljinom sustava od 93,2 metra, a težila je 422 tone. Vrlo značajno za obavljanje posla bilo je točno postavljanje žutog diva, kako i točan položaj otvora na krovu. Sve to je razradio odjel Prangl Engineering, a postupak je prije početka bio predstavljen stranki. Nakon što su sve mjere izvrsno provedene, mogli smo obaviti podizanje stroja.

Suvereni nastup stroja PTK 1000

Zbog fiksne dostave i datuma puštanja u rad imali smo samo tjedan dana vremena. Stoga je od samog početka bilo jasno da je potrebno brzo rješenje. Upravo iz tog razloga, dizalica PTK 1000 bila je pravi izbor. Zahvaljujući snažnoj ruci dizalice ona je mogla biti brzo sastavljena i rastavljena. Za bilo koju drugu tehnologiju podizanja trebalo bi znatno više vremena, dok bi bila dostavljena na lice mjesta te s toga zadatak ne bi bio izvodljiv.

Čak i mali zadaci nekad iziskuju velike dizalice.
Thomas BauerProdaja / savjetovanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.