Siječanj 2024

Rotacijska peč

Uzbudljiv zadatak za Prangl tim: u proizvodnoj hali postavljena je rotacijska peć od 10 tona.
Država:Austrija
Mjesto:Purgstall an der Erlauf
Razdoblje:15. Januar 2024 – 19. Januar 2024
Nadzornik:Christian Panzenböck
Wolfgang Weihs

Izazov

Ulazak 10 tona teškog tereta

Delikatan zadatak za Pranglov tim bila je montaža rotacijske peći promjera 4,4 metra u hali u kojoj će se u budućnosti koristiti 10-tonski stroj. Izazov je u ovom slučaju bio u ograničenom prostoru hale, opremljenoj proizvodnim uređajima, gdje nije bilo potrebe ometati tekući rad.

Naše rješenje

Kompletan paket usluga

Kupac, specijalist za tehniku ​​košnje i rezanja u poljoprivredi i šumarstvu, povjerio je tvrtki Prangl kompletnu uslugu. Istovar, uvođenje i završna montaža rotacijske peći u hali. Sukladno tome, odabir potrebne Prangl opreme prilagođen je specifičnim zahtjevima. Oni su se morali nositi s ograničenim raspoloživim prostorom i još uvijek omogućiti manipulaciju nekim vrlo teškim dijelovima. Ne smijemo zanemariti ni učinkovitost.

Teleskopska dizalica nosivosti 70 tona, viličar

Zbog ograničenog prostora u proizvodnoj hali, demontaža se morala obaviti unaprijed. Tek tada je mogao započeti pravi posao. Prvi radni korak izveo je teleskopski kran nosivosti 70 tona, koji je iskrcao dopremljene dijelove peći s niskog teretnog prikolice. Tada je korišten viličar nosivosti 3,5 tone i maksimalne visine dizanja 4,5 metara te snažni valjci. Zajedno su imali zadatak donijeti pojedine dijelove u halu i postaviti ih na unaprijed određeno mjesto za montažu.

Hidraulički portal

Zbog nedostatka prostora za montažu i transport nije bilo moguće koristiti pokretno dizalo u hali. Stoga je hidraulički portal bio savršen uređaj za pomicanje rotacijske peći na mjesto. Hidraulički portali mogu se kombinirati s različitim dimenzijama i kapacitetima dizanja kako bi odgovarali trenutnim uvjetima. Uz pomoć nekoliko teleskopskih hidrauličnih podizača, sustava gusjenica, grede i raznih sidrišta bilo je moguće točno pozicionirati teret.

Ugradnja rotacijske peći

Hidraulički portali su montirani između mjesta montaže i konačnog stajaćeg položaja peći uz pomoć viličara. Potpuno sastavljena rotacijska peć podignuta je pomoću hidrauličkih postolja i tako "zaplovila" do odredišta. Tamo je precizno ugrađen i ugrađen do zadnjeg milimetra. Nakon što su radovi uspješno završeni, hidraulične baze su ponovno demontirane i odvezene. Zahvaljujući pomnim pripremama i fokusiranom radu, Prangl tim je i ove godine odradio zahtjevan zadatak na potpuno zadovoljstvo naručitelja.

Snaga nije samo u masi utega, već i u upornosti u svladavanju otpora.
Wolfgang WeihsUpravljanje projektima

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.