Prosinac 2017

Elektrana na Biomasu

Pri postavljanju elektrane na biomasu u Hrvatskoj tvrtka Prangl sudjelovala je s nekoliko strojeva.
Država:Hrvatska
Mjesto:Grubišno Polje
Razdoblje:kolovoz 2017. – prosinac 2017. godine
Nadzornik:Hrvoje Kalmar

Izazov

Zahtijeva se posebna oprema tvrtke Prangl

U novu elektranu na biomasu u hrvatskom gradu Grubišno Polje uloženo je oko 34 milijuna eura. Puštanje u pogon planirano je za kraj 2018. godine, a proizvodit će 5 megavata struje i 6,5 megavata toplinske energije. Tvrtka Prangl stavila je na raspolaganje svu potrebnu opremu za podizanje i na lice mjesta dovezla nekoliko strojeva:

Naše rješenje

Mobilna dizalica koja teži 350 tona u središtu svih radova podizanja

Tu su bili i: Teleskopske dizalice koje teže 35, 100 i 120 tona, radne platforme 2 x 18 metara i 3 x 26 metara te teleskopski viličar koji teži 5 tona. No, ključna je bila mobilna dizalica koja teži 350 tona. Njome je, između ostaloga, podignut i krov rotacijske peći koji teži približno 32 tone. Krov s promjerom od 11,5 metara sastavljen je izvan postrojenja. Nakon toga transportiran je kamionom na točku utovara, gdje je podignut velikom dizalicom (s lateralnom projekcijom od 21 m). Time smo izbjegli demontažu ograde i nepotrebno, dugotrajno rastavljanje i ponovnu montažu.

Izvrsna prekogranična suradnja

U ovom slučaju, tvrtka Prangl bila je podizvođač radova glavnog izvođača te time odgovorna za koordinaciju svih podradova. Osim toga, tim tvrtke Prangl odlično je obavio ovu međunarodnu suradnju. Naime, na gradilištu su bili prisutni zaposlenici tvrtke Prangl iz Hrvatske, Slovenije i Austrije. Činjenicu da je posao izveden na potpuno zadovoljstvo svih uključenih stoga ne treba posebno spominjati...

Iako je boja tvrtke Prangl žuta, ponekad smo i zeleni Tvrtka Prangl je ponovno sudjelovala u projektu izgradnje infrastrukture za obnovljivu energiju.
Hrvoje KalmarProdaja / savjetovanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.