Siječanj 2020

Šahovska novela

Tvrtka Prangl bila je ekskluzivni partner na filmskom putovanju kroz vrijeme u centru Beča.
Država:Austrija
Mjesto:Beč
Razdoblje:04. 12. 2019. – 17. 12. 2019.
Nadzornik:Andreas Wagner

Izazov

Remake filma Šahovska novela

Nedavno je u Beču snimana prva filmska preradba literarnog djela Stefana Zweigsa Šahovska novela. Originalan film, u kojem su glumili Curd Jürgens i Mario Adorf, snimljen je 1960. godine. Sada je roman o austrijskom odvjetniku koji se u gestapovskom zatvoru razvija u šahovskog genija prerađen za njemačku publiku - i to uz pomoć tvrtke Prangl.

 

Naše rješenje

Izbor opreme za najam tvrtke Prangl na licu mjesta

Tijekom priprema zahtijevana je najviša razina tajnosti. Stvarne lokacije snimanja morale su biti strogo zapečaćene. Prvi razgovori s ekipom, koja je zadužena za rasvjetu, odvijali su se ujesen 2019. godine. Pritom je bilo važno da se o novim idejama razgovara u novom sjedištu tvrtke Prangl, gdje se na licu mjesta mogla odabrati oprema koja bi se mogla koristiti. To je svima uključenima znatno olakšalo posao.

Jamstvo je uspjeha pažljivo planiranje

Dijelovi filma snimljeni su u predbožićno vrijeme. Sa svim potrebnim "blokadama ulica" i ograničenjima zaustavljanja, snimanje filma bilo je, naravno, jak konkurent božićnim sajmovima. Iz tog su razloga odgađanja bila gotovo nemoguća. Stoga je bilo vrlo važno dobro planiranje stručnjaka tvrtke Prangl, koje je iziskivalo uporabu opsežne žute flote. Samo smo na taj način cijeloj filmskoj ekipi mogli jamčiti sigurnost.

Spremni za snimanje - specijalna dizalica i radne platforme

Pažljiva se organizacija isplatila: tijekom noćnih snimanja dogovoreni su strojevi uvijek spremno čekali na uporabu. Za devet dana snimanja isporučili smo ukupno 12 strojeva (specijalna dizalica s nošćivošću od 30 tona i 11 radnih platformi različitih tipova i klasa). S tehničkog gledišta snimanje je prošlo besprijekorno. Očekuje se da će se film pojaviti u kinima početkom 2021. godine.

Ne bih vjerovao da ću se 21 godinu nakon završetka srednje škole ponovno sresti sa Šahovskom novelom. U svakom slučaju, ovog sam puta više uživao.
Andreas WagnerProdaja/savjetovanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.