Veljača 2015

Skladište s Visokim Policama

Dvije velike teleskopske dizalice tvrtke Prangl korištene su za demontažu neaktivnog skladišta guma.
Država:Austrija
Mjesto:Traiskirchen
Razdoblje:veljača 2015. – ožujak 2015. godine
Nadzornik:Klaus Obertscheider

Izazov

Metodična demontaža

Na bivšem sjedištu tvrtke Semperit u Traiskirchenu bit će izgrađena industrijska zona. Postojeća infrastruktura dvorana i ureda bila je namijenjena daljnjoj uporabi. No, 30 metara visoko, 60 metara široko i 130 metara dugo skladište na susjednom imanju trebalo je srušiti kako bi napravili mjesta za nešto novo. I to što je brže moguće.

Naše rješenje

Demontaža teleskopskom dizalicom koja teži 500 tona

Osnova ovog zadatka bila je brza demontaža. Tvrtka Prangl je razvila koncept koji je omogućio demontažu cijele hale od 7.800 četvornih metara s jednog parkirališta i s jednom dizalicom. I to bez potrebe premještanja pokretne dizalice. Pojedinačnim teretima od 3,5 tone u radijusu do 106 metara mogla je upravljati samo jedna osoba: i to teleskopskom dizalicom od 500 tona. Postavljena je u najveću moguću duljinu sustava od 145 metara s protuutegom od 180 tona. Ukupna težina diva uz najveću moguću natovarenost, iznosila je, dakle, 320 tona.

Tvrtka Prangl podiže sa iskustvom

"Pri odabiru mjesta postavljanja dizalice morali smo biti pažljivi. Uz to, na odabranom mjestu morali smo skloniti ograde i pravilno ga pripremiti. Čak i u ovoj fazi, stranka se mogla osloniti na punu podršku iskusnih stručnjaka tvrtke Prangl. Na raspolaganju su bile i teleskopska dizalica koja teži 350 tona s dodatnom mogućnošću bočnog podizanja, teleskopska dizalica koja teži 100 tona i, u kasnijoj fazi, teleskopska dizalica koja teži 100 tona."

Moćan paket teleskopskih dizalica

Za velike projekte poput ovog potreban je pouzdan partner. Nagrada za tvrtku Prangl nije bila slučajna. S jedne strane, stranku je oduševila mogućnost da tvrtka u paketu ponudi dvije teleskopske dizalice te veličine. Inovativni koncept i temeljito preliminarno planiranje daljnji su argumenti predanosti tvrtke Prangl. Nakon završetka projekta, svi uključeni bili su izuzetno zadovoljni izvedbom radova podizanja.

Radovima rušenja se uvijek treba potpuno posvetiti. Ali sve je bilo dobro isplanirano i stoga je dobro funkcioniralo.
Klaus ObertscheiderProdaja / savjetovanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.