Rujan 2020

Sumporna kiselina

Zbog poslova održavanja u pogonu za proizvodnju sumporne kiseline u Sloveniji uspostavljena je prekogranična suradnja.
Država:Slovenija
Mjesto:Celje
Razdoblje:15. 09. 2020. – 02. 10. 2020.
Nadzornik:Branko Bracic

Izazov

Osjetljivi radovi na popravcima i održavanju

Jedna od najvećih slovenskih kemijskih kompanija nadogradila je proizvodnju sumpora. Prekogranični tim tvrtke Prangl na mjestu licu je mjesta bio predan i stručan.

Naše rješenje

Teleskopska dizalica, proizvodnja sumporne kiseline

Uspjeh uz dobro planiranje

Najznačajniji dio cijelog projekta vjerojatno je bio zajednički obilazak gradilišta. Zahvaljujući preciznom poznavanju lokalnih uvjeta, mogao se izraditi precizan tehnički plan, kao i individualni koncept podizanja za rad s nekoliko pokretnih dizalica. Teleskopske dizalice koje teže 40 tona i 70 tona korištene su u različitim područjima postrojenja za zamjenu plinskih cijevi. Ali pružale su i podršku drugim aktivnostima.

Teleskopska dizalica koja teži 500 tona

Teleskopska dizalica koja teži 500 tona

Najteže podizanje bio je podizanje parnog kotla od 42 tone, uključujući i parni bubanj. Unaprijed je bilo neophodno odrediti težište i odgovarajući uređaj za podizanje. S bočnim dosegom od 26 metara, trebalo je podignuti devet metara dug i 6,5 metara visok teret, što je obavila austrijska teleskopska dizalica koja teži 500 tona. Međunarodni tim tvrtke Prangl savršeno je surađivao.

Zaposlenik Prangla s kacigom

Specijalisti za petrokemiju

Sigurnosni standardi posebno su visoki u petrokemijskoj industriji. Stoga je tvrtka Prangl također certificirana s najvišim sigurnosnim standardima (prema SCCP). Žuti stručnjaci znaju koje mjere treba provesti kako bi se osigurala sigurnost i zdravlje svih uključenih na licu mjesta. Sljedeći organizacijski izazov bila je koordinacija mnogih različitih tvrtki koje su bile uključene u ovaj projekt. Zahvaljujući desetljećima iskustva u projektnom poslovanju i to smo savladali bez ikakvih poteškoća.

U petrokemijskoj industriji vrlo je značajno osloniti se na sigurnosno certificirane kolege.
Branko BracicProdaja / savjetovanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.