Lipanj 2016

Spomenik

Spomenik Albanu Bergu postavljen je ispred Bečke državne opere noćnim tandemskim podizanjem.
Država:Austrija
Mjesto:Beč
Razdoblje:lipanj 2016.
Nadzornik:Peter Kriston

Izazov

Skulptura za trg Herberta-von-Karajana

Spomenik koji je postavila Zaklada Alban Berg, a stvorio ga je arhitekt prof. Wolf D. Prix u čast bečke škole i simboličnog predstavljanja Albana Berga, Arnolda Schönberga i Antona Weberna, prevezen je iz Mödlinga u Beč. Podnožje i skulptura postavljeni su na trg Herberta-von-Karajana s dvije utovarne dizalice.

Naše rješenje

Dizalice za utovar za prijevoz i tandemsko podizanje

Zbog niske visine utovarnog prostora od 1,0 metra, utovarna dizalica teška 34 metra na motornom vozilu bila je pravo vozilo za prijevoz ove skulpture. Istovremeno, podnožje je do Beča prevezeno teretnom dizalicom teškom 85 tona. Ali ne prijevoz, već je postavljanje skulpture bilo posebno: Apsolutna osobitost ove operacije bila je u tome što je istovremeno podignuta s dvije dizalice za utovar. Tandemsko podizanje je za utovarne dizalice prilično neobično.

Poseban koncept za poseban zadatak

Stručnjaci iz tvrtke Prangl odlučili su se za ovu vrstu koncepta jer je radni prostor ispred Bečke državne opere ograničen. Još jedan razlog za dvije utovarne dizalice bila je njihova fleksibilnost i upravljivost - uostalom, podizanje je moralo biti dovršeno u vrlo kratkom roku. Zahvaljujući temeljitim pripremnim radovima, iskustvima iz drugih poslova na trgu Herbert-von-Karajan i preciznom radu na licu mjesta, ovaj je umjetnički projekt također uspješno završen na puno zadovoljstvo svih sudionika.

Sektor

Snažni zajedno! Korištenjem dviju dizalica za utovar u tandemu uspjeli smo skulpturu sigurno podići uz minimalne prostorne potrebe.
Jochen SchmidtVoditelj teških i specijalnih prijevoza

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.