Siječanj 2018

Spremnici Za Vino

U podrumu za proizvodnju pjenušavih vina Schlumberger trebalo je zamijeniti dva stara spremnika za vino. Projekt je ekskluzivno povjeren tvrtki Prangl.
Država:Austrija
Mjesto:Bad Vöslau – Schrattenberg
Razdoblje:Siječanj 2018.
Nadzornik:Klaus Kaburek

Izazov

Koncept po mjeri za radove s dizalicama

Još u 2017. godini stručnjaci tvrtke Prangl suočeni su ovim intrigantnim pitanjem. Kako izvaditi dva spremnika iz postojećeg podruma i zamijeniti ih s dvije nove bačve za vino? Nakon detaljne inspekcije i analize razvili smo prilagođeni koncept rada.

Naše rješenje

Tandemsko podizanje s mobilnom dizalicom koja teži 250 tona i teleskopskom dizalicom koja teži 30 tona

Sve je počelo podizanjem krova proizvodne zgrade. U tu svrhu neke od krovnih elemenata podignuli smo teleskopskom dizalicom koja teži 30 tona. U tandemskom podizanju s mobilnom dizalicom koja teži 250 tona podignuli smo oba stara spremnika, okrenuli ih te položili na kompoziciju tegljača s 3 osovine i niskopodne poluprikolice s 2 osovine. Zbog promjera koji je iznosio čak 4,9 metra cjelokupan transport imao je visinu od čak 5,4 metra, a širina transporta iznosila je 5,1 metra.

Jednostavno rukovanje teškim posebnim prijevozom

Na predviđenoj prijevoznoj ruti bile su neophodne izvanredne mjere, kao što je podizanje i okretanje semafora te podizanje telefonskih i električnih vodova. Osim toga neophodna je bila i suradanja Austrijskih državnih željeznica (ÖBB) pri čak osam prelaženja željezničke pruge. Budući da na jednom od raskrižja dijagonala zaokretanja nije bila dovoljno velika, trebalo je pomaknuti jednu od ograda u blizini, a na travnjak postaviti ploče, kako bi navedena kompozicija mogla zaokrenuti. Naravno, svim je uključenim stranama sve prethodno detaljno objašnjeno kako bi na dan prijevoza sve teklo kao što je predviđeno.

Završetak narudžbe podizanjem novih spremnika za vino

U Schrattenbergu stari su spremnici istovareni teleskopskim dizalicama koje su težile 25 i 100 tona te postavljeni na njihovo konačno odredište. Paralelno s cestovnim prijevozom iz Italije su isporučeni i novi spremnici za vino i - nakon podizanja starih spremnika - pažljivo su postavljeni u proizvodnu dvoranu. Krovni elementi su zatim ponovno zatvoreni kako bi se proizvodni proces mogao nastaviti.

Izazovi su tu kako bi ih savladali.
Klaus KaburekProdaja / savjetovanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.