Svibanj 2015

Stadion Allianz

Austrijski rekorder, SK Rapid Wien, imat će novi domaći teren. Za zadatak je ekskluzivno bila zadužena tvrtka Prangl.
Država:Austrija
Mjesto:Beč
Razdoblje:svibanj 2015. – prosinac 2015. godine
Nadzornik:Klaus Obertscheider

Izazov

Novi stadion kluba Rapid postavljen pomoću tvrtke Prangl

Ceremonija postavljanja temelja za novi stadion kluba Rapid održana je 12. veljače 2015. pod sloganom „Stara domovina - novi dom“. S kapacitetom od 24.200 sjedećih mjesta, jednoslojni stadion udovoljava svim UEFA-inim kriterijima za međunarodne utakmice. Na ukupno 42.000 četvornih metara postavlja se 3.900 tona čelika. I to uz značajni doprinos tvrtke Prangl.

Naše rješenje

Nosači, grede, ploče za tribine: zadatak za teleskopske dizalice

Na početku su postavljeni stupovi duljine 18 metara do 44 tone, nosači duljine 23 metra koji su težili 39 tona te paneli tribina dugi 10 metara koji su težili 15 tona. Uz to su podignuti stropovi i zidovi. Nekoliko strojeva tvrtke Prangl - majstora za dizanje teških tereta - istodobno je bilo u upotrebi: dizalica na gusjenicama koja teži 400 tona, teleskopska dizalica koja teži 100 tona, teleskopska dizalica koja teži 95 tona i teleskopska dizalica koja teži 50 tona.

Kretanje pod teretom

Pogotovo je stroj sa gusjenicama idealno pogodan za pomicanje velikog broja prefabriciranih betonskih elemenata u ekonomski razumnom vremenskom okviru. Kretanjem pod teretom 100 % je zajamčeno optimalno vrijeme postavljanja. Veoma rano smo se za taj koncept odlučili zajedno sa strankom. Ali to nije sve. Tim tvrtke Prangl već priprema početne blokove za sljedeću fazu gradnje: montažu krova tribine. Zbog toga se na licu mjesta oprema ponovno povećava - za najmanje još jednu dodatnu dizalicu (nosivosti 200 tona).

Kod projekta je značajno da smo prvi na gradilištu. To se pogotovo pokazalo kod stadiona.
Klaus ObertscheiderProdaja / savjetovanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.