Siječanj 2016

Stadion Allianz

Tvrtka Prangl je pružila presudnu opremu i u završnoj fazi izgradnje stadiona Allianz.
Država:Austrija
Mjesto:Beč
Razdoblje:siječanj 2016.
Nadzornik:Klaus Obertscheider

Izazov

Uzbudljivi radovi s dizalicama na novom stadionu Allianz

S kapacitetom od 24.200 sjedećih mjesta, nova arena SK Rapid Wien udovoljava svim UEFA-inim kriterijima za međunarodne tekme. Tvrtka Prangl je osigurala gotovo svu opremu dizalica za ovu impozantnu strukturu. Ponekad je rad s dizalicama manje uzbudljiv od pitanja, kako velika dizalica može ponovno napustiti gradilište...

Naše rješenje

Dizalica na gusjenicama koja teži 200 tona kao prepreka

Austrijski prvak SK Rapid Wien igrat će na svom novom terenu od sezone 2016./2017. Da bi se udovoljilo ambicioznom rasporedu, na terenu su morali biti izvedeni prvi radovi kopanja. Ali smetala je dizalica na gusjenicama koja teži 280 tona. Dakle, dizalica je morala napustiti stadion prije nego što je završila svoj posao. Vozač dizalice dobio je zadatak manevriranja kolosom preko nagiba od 10 % kroz uski ulaz s milimetarskom preciznošću.

Operater dizalice sa sigurnim instinktom

Kako bi se izbjeglo prevrtanje, rešetkasti nosač morao je biti precizno uravnotežen. Zbog nagiba bilo je neophodno ravnomjerno rasporediti tlak u kolosijeku po cijeloj duljini. Ova je radnja zahtijevala da vozač dizalice bude izuzetno precizan i siguran. Nakon što je napustila stadion, dizalica na gusjenicama od 280 tona i dalje je pomagala u raznim radovima dizanja. Primjerice, posljednje teške čelične konstrukcije podignute su izvana preko stražnjeg zida tribine pomoću poluge dizalice.

Tradicionalna žuta tvrtka pomaže u izgradnji novog doma austrijskog tradicionalnog kluba. Savršena kombinacija!
Klaus ObertscheiderProdaja / savjetovanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.