Kolovoz 2017

Razdvajanje Zraka

U suvremeni uređaj za razdvajanje zraka uloženo je oko 15 milijuna eura. Tvrtka Prangl nadzirala je sve važne radove podizanja.
Država:Slovenija
Mjesto:Škofja Loka
Razdoblje:kolovoz 2017.
Nadzornik:Helena Skrbic Sambolec

Izazov

Podizanje tri spremnika koji teže po 75 tona

Uz podršku tvrtke Prangl, na površini od oko 10.000 četvornih metara izgrađeno je novo postrojenje za odvajanje zraka za proizvodnju zračnih plinova (kisik, dušik i argon) za medicinsku primjenu, lijekove, tehnologiju zavarivanja, prehrambenu industriju kao i proizvodnju stakla i čelika. Jedan od zadataka ekipe tvrtke Prangl bio je podizanje triju spremnika od 26 metara dužine, od kojih je svaki težio 75 tona.

Naše rješenje

Dizalica na gusjenicama koja teži 280 tona može voziti i pod opterećenjem

S obzirom na izuzetno skučene prostorne okolnosti, ovaj je zadatak bio poseban izazov. Prije svega je bilo izazovno podizanje prvog spremnika, koji je trebalo podići i vertikalno podignutog voziti čak 60 metara, kako bismo ga mogli pravilno odložiti i montirati. U uporabi je bila dizalica na gusjenicama koja teži 280 tona, dvije teleskopske dizalice, jedna je težila 200 tona, a druga od 100 tona, kao i teleskopski viličar. Zbog ograničenih mogućnosti upravljanja teretom dizalica na gusjenicama bila je jedino razumno rješenje.

Dobar pripremni rad cijelog tima Prangl

Zbog prostornog ograničenja morali smo naravno unaprijed izraditi točan plan gdje možemo postaviti koju dizalicu. Konačno, najznačajnije je bilo da ne smetamo i ne prekidamo sve druge procese i aktivnosti. Osim toga, stranka je predložila vrlo kratke rokove, koje nikako nismo smjeli prijeći. Zahvaljujući dobroj pripremi cijele ekipe tvrtke Prangl, sva tri spremnika pravovremeno su postavljena na svoje mjesto. Savršena prekogranična suradnja između tvrtke Prangl Slovenija i tvrtke Prangl Austrija također pokazuje da se uvijek možete pouzdati u kvalitetu žute boje - bez obzira na zemlju.

Uspješni projekti uvijek su rezultat dobrog timskog rada.
Helena S. SambolecIzvršno rukovodstvo

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.