Prosinac 2019

Sušilica

Za spalionicu Simmeringen Heide morali smo prvo transportirati i onda unijeti dvije sušilice otpadnih voda.
Država:Austrija
Mjesto:Steinhaus bei Wels – Brč
Razdoblje:16. 12. 2019. – 19. 12. 2019.
Nadzornik:Wolfgang Weihs

Izazov

Profesionalno planiranje, savršena oprema

Pri postavljanju dvaju 117 tona teških i 15 metara dugih sušilica, tvrtka Prangl morala je pružati nekoliko svojih usluga. Zahvaljujući profesionalnom planiranju, brzo smo razradili ispravan - i vjerojatno jedini mogući - pristup. Presudna za uspjeh ovog projekta bila je prava kombinacija odabrane opreme.

Naše rješenje

Dva tegljača za prijevoz teških tereta, svaki po 39 metara

Na dva različita dana, dvije sušilice mulja za otpadne vode prevožene su na ukupno 18 osovina iz Gornje Austrije u Beč. Posebno spektakularni bili su noćni prevozi kroz Beč. Obučeni vozači tvrtke Prangl kroz sva uska grla savezne prijestolnice vješto su upravljali teškim transportnim jedinicama dužine 39 metara. Dizalica za utovar od 100 metričkih tona podržavala je prijevoz pošto su bile potrebne brojne mjere kontrole prometa, poput privremenog uklanjanja betonskih barijera.

Posao za teleskopsku dizalicu koja teži 500 tona

Zbog ograničenog prostora na licu mjesta, vanserijsko dugi spremnici morali su se istovariti teleskopskom dizalicom koja teži 500 tona. Nakon kratkog privremenog skladištenja, žuti div je premjestio dotičnu sušilicu u preklopni sustav PVSL 75. Elemente se u željenu zgradu moglo prevesti samo posebnim sustavom na tračnicama. Zahvaljujući njegovu kompaktnom obliku, ni ograničena visina umetanja nije predstavljala poseban problem.

Veliko zalaganje tima Prangl

Konačno, sušilice su zatim postavljene u krajnji položaj te zatim profesionalno povezane sustavom. Dvije nove sušilice mulja u otpadnim vodama isušuju talog odvodne kanalizacije, koji se potom miješa u miješalici s iskorištenim starim i lož uljem. Kasnijim sagorijevanjem proizvodi se struja i daljinsko grijanje za grad Beč. Zahvaljujući spremnosti cijelog tima tvrtke Prangl, radovi su mogli biti završeni i prije određenog roka.

Svi odjeli tvrtke Prangl zajedničkim su snagama donijeli željeni uspjeh.
Wolfgang WeihsUpravljanje projektima

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.