Rujan 2021

TOPLANA - DALJINSKO GRIJANJE

U toplanu Nord koja pripada toplanama St. Pölten ulaže se 8,3 milijuna eura za učinkovitiju proizvodnju energije.
Država:Austrija
Mjesto:St. Pölten
Razdoblje:13. 09. 2021. – 16. 09. 2021.
Nadzornik:Wolfgang Weihs

Izazov

Ograničeni prostor

Uvođenje novih sustava u postojeće proizvodne jedinice obično je povezano s prostornim ograničenjima.  Za takve poslove potrebna je posebna oprema!

Naše rješenje

Podizanje

Novi kotao za toplu vodu i dva nova kotla za zasićenje omogućuju postizanje ukupne toplinske snage od približno 60.000 kW. Novi kotlovi zamjenjuju stare parne kotlove pod visokim tlakom, od kojih su neki u pogonu gotovo 50 godina. Kotlovi su se u početku morali pojedinačno podizati s posebnom opremom tvrtke Prangl. Tri kotla pojedinačno su podignuta na samohodnu kompoziciju za teška opterećenja teleskopskom dizalicom od 350 tona. Najteži element s 90,6 tona bio je kotao za toplu vodu.

Prijevoz

Ponekad teretni prijevoz ne definira transportni put nego stanje na odredištu. Budući da je ulaz u toplanu Nord bio preuzak, nije bilo moguće upravljati "konvencionalnim" teškim tegljačem. S 10-osnim samohodnim modulom za teške prijevoze, međutim, i ovo se usko grlo moglo prevladati bez ikakvih problema. Najveći izazov, sa svojom visinom od 4,6 metra i tu je predstavljao kotao za toplu vodu -pogotovo kada je u pitanju bila vožnja ispod dalekovoda. „Samohodno vozilo“ je zajedno s kotlom za toplu vodu težio 118 tona.

Dostava

Završnim akordom u novoj dvorani, stručnjaci tvrtke Prangl uspjeli su demonstrirati koncept "sve iz jednog izvora". Tvrtka je Prangl je uspjela pokriti cijelu logistiku od utovara i cestovnog prijevoza do dovođenja pomoću posebnih strojeva. Proces planiranja brzo smo koncentrirali na alternativna rješenja. Jedina mogućnost za podizanje bio je hidraulični portal PHP 63 - kompaktan i snažan alat za podizanje. Posljednjih nekoliko metara do konačne pozicije savladani su viljuškarom i valjcima za pomicanje teških tereta. Suvremena tehnologija ne samo za proizvodnju energije već i na putu do tamo.

Kompaktno i upravljivo; svladavamo i navedene discipline!
Wolfgang WeihsProjektmanagement

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.