Ožujak 2022

Bečki panoramski kotač

Trebalo je napraviti servis na panoramskom kotaču - ovaj put uz podršku Prangla
Država:Austrija
Mjesto:Beč
Razdoblje:07.03.2022 – 11.03.2022
Nadzornik:Thomas Bauer

Izazov

Održavanje bečke znamenitosti

panoramski kotač, vidljiv izdaleka, jednostavno je dio vizure Beča. Turisti obavezno odu u šetnju i uživaju ​​u pogledu na austrijsku prijestolnicu. Redovite provjere osiguravaju sigurnost u svakom trenutku. I tako je ponovno na dnevnom redu bio servis panoramskog kotača. Posao koji se prije obavljao ručno.

Naše rješenje

Zamjena čelične užadi

Sveukupno 120 kom čelične užadi daju panoramskom kotaču, koji je izgrađen za proslavu 50. obljetnice prijestolja cara Franje Josipa I. na kraju 19. stoljeća, potrebnu stabilnost. Ovisno o istrošenosti, ova važna užad se obnavljaju. Za podršku radnicima u njihovom osjetljivom poslu na velikim visinama korištena je 4-osovinska teleskopska dizalica od 100 tona iz Prangla. To je uglavnom zato što je zbog postojeće pristupne ceste bila potrebna kompaktnost ove dizalice. Samo "manjom" dizalicom bilo je moguće zauzeti potreban položaj.

Teleskopska dizalica kao pomoćnik

Panoramski kotač je okrenut na takav način da je uže za zamjenu postavljeno okomito iznad glavčine. To je zato što dizalica nije mogla dosegnuti kabel ispod glavčine zbog bočnih oslonaca pnoramskog kotača. Nakon što je spomenuto uže fiksirano na gornji rub dizalice, dobro osigurani monteri uspjeli su olabaviti uže na vrtoglavoj visini. Zatim je uže također uklonjeno na donjem kraju glavčine. Dizalica je odložila sada slobodno uže na za to predviđeno mjesto na tlu i preuzela novo uže. To je zatim podignuto na mjesto i pažljivo pričvršćeno.

Malo opterećenje, široka projekcija

Malo-pomalo, užad koju je trebalo zamjeniti obrađeni su na isti način dok se konačno sav posao nije završio. Težina pojedinih djelova (oko 200 kilograma) nije bila veliki izazov u radu dizalice. Umjesto toga, radilo se o korištenju preciznosti i predviđanja kako bi rad na gotovo 65 metara visine bio lakši i sigurniji. Žutim stručnjacima bila je čast biti dio održavanja ove tradicijske znamenitosti Beča, koja se okreće već više od 100 godina.

Upravljali smo svakom niti užeta !
Thomas BauerVerkauf / Beratung

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.