Siječanj 2015

UKH Klagenfurt

Tvrtki Prangl je naručena isporuka i montaža kod modularne izgradnje bolnice UKH Klagenfurt.
Država:Austrija
Mjesto:Bad St. Leonhard - Klagenfurt
Razdoblje:siječanj 2015. – veljača 2015. godine
Nadzornik:Jochen Schmidt
Markus Winter

Izazov

Specijalni prijevoz velike širine

Na licu mjesta trebalo je isporučiti i podići 15 prefabriciranih sobnih elemenata pojedinačne težine do 28 tona i pojedinačnih širine do šest metara. Izazov su predstavljali kratak rok i prekomjerna širina podiznih objekata. Neke elemente smo stoga mogli prevoziti samo noću i to s tri 3-osovinska tegljača s niskopodnim poluprikolicama.

Naše rješenje

Sve zavisi od priprema

Kako bi izuzetno široke transportne jedinice mogle nesmetano doći do odredišta, bilo je potrebno sveobuhvatno planiranje. Za tu vrstu posebnih prijevozna vrlo je značajna precizna analiza odabrane rute. Budući da svaki zaokretni radijus nije dovoljan za tako natovarene kolose, ni svi mostovi nisu bili dovoljno visoki. Kako bi se moglo zajamčiti pristup izuzetno širokim transportnim jedinicama, morali smo zatvoriti jednu cijelu ulicu.

Zadatak pažljivog podizanja teleskopskom dizalicom

Podizanje modula teleskopskom dizalicom koja teži 350 tona također je zahtijevalo potpuno pažljivost tima tvrtke Prangl. Zbog podzemnog parkirališta u bolnici, mobilnu dizalicu mogli smo postaviti samo u vrlo skučenom prostoru. Kako bi izveli sve radove podizanja, morali smo srušiti čak i drvo. Samo na taj način bilo je moguće dobiti dovoljno mjesta za postavljanje i podupiranje dizalice. I obližnji heliodrom je otežao naš rad: kao sigurnosnu mjeru, svaki minut rada morali smo se pridržavati maksimalno dopuštene visine ruke dizalice od 46 metara.

Do uspjeha preciznošću

Iscrpno preliminarno planiranje i precizan rad svih uključenih su se opet isplatili. Svi elementi su na gradilište stigli na vrijeme. Radovi podizanja obavljeni su bez pogreške. Tako bi se narudžba mogla izvršiti na potpuno zadovoljstvo svih sudionika.

Zahvaljujući savršenoj suradnji specijalnih prijevoza i pokretnih dizalica, uspjeli smo postupak učiniti vrlo jednostavnim i učinkovitim.
Jochen SchmidtVoditelj teških i specijalnih prijevoza

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.