Ožujak 2020

XXXLutz

U gradiću Zurndorfu nastaje ogromno centralno skladište. Početak projekta obilježila je jedna od dizalica na gusjenicama tvrtke Prangl.
Država:Austrija
Mjesto:Zurndorf
Razdoblje:14. 11. 2019. – 31. 10. 2020.
Nadzornik:Klaus Obertscheider

Izazov

Postavljanje skladišta

Tvrtka se Prangl suočila s važnim zadatkom tijekom nove izgradnje ogromnog centralnog skladišta namještaja, čija ukupna investicija iznosi 60 milijuna eura. Uz pomoć žutih stručnjaka u završnoj fazi ukupna površina skladišta iznosila je 110.000 četvornih metara. S obzirom na to da je skladište prilagođeno upotrebi viljuškara, ukupan kapacitet skladišnog prostora iznosi 280.000 četvornih metara. Centralno skladište služit će kao središnje mjesto za opskrbu robom za srednju i jugoistočnu Europu.

Naše rješenje

Tvrtka Prangl daje na raspolaganje dizalicu na gusjenicama koja teži 280 tona

Prvi od gotovo 2800 modularnih betonskih dijelova isporučen je u studenome 2019. godine. S obzirom na to da pojedini dijelovi teže čak 51 tonu, a duže do 27,5 metara, ispravnom se pokazala odluka o upotrebi dizalice na gusjenicama s nosivošću od 280 tona. Osim toga, dizalicom smo podigli i 53.000 četvornih metara prednapregnutih šupljih ploča, 40.000 četvornih metara prednapregnutih šupljih elemenata i 16 stubišta. Žutom gigantu pomogla je teleskopska dizalica koja teži 95 tona i teleskopska radna platforma od 23 metra.

Sigurno, učinkovito i ekonomično

Uočili smo kako su dizalice na gusjenicama sve popularnije na gradilištima na kojima se koriste modularni betonski elementi. Pomicanje velikih teleskopskih dizalica, naime, puno je složenije nego pomicanje dizalica na gusjenicama koje se također mogu kretati pod opterećenjem. To može skratiti vrijeme montaže i uštedjeti troškove izgradnje. Suradnja s tvrtkom Prangl time nije samo sigurna, već i učinkovita te ekonomična.
Zahvaljujući desetljećima iskustva u ovom području, tim tvrtke Prangl ponovno se dokazao svojom profesionalnošću i potvrdio svoj status pouzdanog partnera.

Proizvođači prefabriciranih betonskih elemenata godinama se oslanjaju na dizalice na gusjenicama tvrtke Prangl.
Klaus ObertscheiderProdaja/savjetovanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.