Kolovoz 2020

Željeznički kolodvor u zapadnoj štajerskoj

Podizanjem pješačkog mosta nedugo nakon konačnog proboja tunela Koralm, uspjeli smo postići novu prekretnicu u našim radovima.
Država:Austrija
Mjesto:Groß St. Florian
Razdoblje:01. 05. 2020. – 17. 08. 2020.
Nadzornik:Jürgen Wörndle

Izazov

Pješački most austrijskih državnih željeznica (ÖBB) od 114 tona

Ispred ulaza u tunel Koralm u općini Groß St. Florian gradi se novi željeznički kolodvor zapadne Štajerske koji će biti najveći željeznički kolodvor između Graza i Klagenfurta. Građevinski radovi brzo se odvijaju. A i tvrtka Prangl osigurala je energičan tim: specijalisti za podizanje dobili su nalog za podizanje mosta od 114 tona.

Naše rješenje

Tvrtka Prangl kao pouzdan partner

Izgradnja željezničke pruge Koralm između Graza i Klagenfurta jedan je od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Europi i omogućit će da se vrijeme putovanja između Graza i Klagenfurta skrati na samo 45 minuta. Puštanje nove željeznice u rad planirano je zajedno s cjelokupnim puštanjem u rad željeznice Koralm, i to 2025. godine. Osobito su za takve prestižne građevinske projekte potrebni iskusni i pouzdani partneri kao tvrtka Prangl.

Precizno planiranje, inovativni inženjering

Pješački most, koji se sastoji od dva dijela, podignut je teleskopskom dizalicom koja teži 350 tona. Element mosta koji vodi s otočnog perona kolodvora do zgrade recepcije dugačak je 16 metara, a teži 32 tone. Drugi pješački most rasteže se između otočnog perona i rubnog perona kolodvora. Duljine 42 metra i težine 82 tone, konstrukcija ovog elementa značajno je veća. Zahvaljujući preciznom preliminarnom planiranju i inovativnom inženjerstvu tvrtke Prangl, mogli smo koristiti manju dizalicu, što je naručitelju uštedjelo puno novca i drugih izdataka.

Opsežan odabir opreme na licu mjesta

Kako bismo mogli optimalno izvesti cijeli projekt, suradnici tvrtke Prangl na licu mjesta koristili su razne strojeve. Osim dizalice od 350 tona koristili smo i mobilne dizalice s nosivošću 120 tona, 70 tona, 65 tona i najmanju od 45 tona. Kako bi naše rješenje bilo što potpunije, pomogli smo si i teleskopskim viljuškarom i trima radnim platformama. Spektar usluga zaokružen je troosovinskim kamionom s niskopodnom poluprikolicom.
S obzirom na to da je sve usluge nudio jedan izvođač radova, mogli su se bez problema poštivati svi standardi Austrijskih saveznih željeznica (ÖBB).

Gradimo put u budućnost.
Christian Maier Vozač mobilne dizalice

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.