Ožujak 2018

Prijevoz Broda

Iz Linza morali smo u Švicarsku transportirati brodicu za izlete koja teži čak 70 tona.
Država:Austrija
Mjesto:Linz
Razdoblje:16. 03. 2018. – 22. 03. 2018.
Nadzornik:Herbert Hamberger

Izazov

Potražnja za specijalista za prijevoze

Izletnički brod dug 30 metara koji može prevesti 60 ljudi trebalo je preuzeti iz brodogradilišta u Linzu i prevesti ga u Švicarsku. Zbog veličine i težine broda te velikih logističkih zahtjeva, ovaj su zadatak mogli glatko riješiti samo stručnjaci poput onih iz tvrtke Prangl.

Naše rješenje

Stroj za prijevoz teških tereta duljine 38 metara

30-metarski trup izletničkog broda podignut je na opremu za teški transport u proizvodnoj hali. Zbog ogromnih proporcija ukupna dužina je iznosila 38 metara, širina 5,3 metra, a sveukupna težina iznosila je čak 104 tone. Gornja paluba od „samo“ 25 metara kompoziciji je pridodala dodatnih 40 tona. Pošto najbolje uvijek dolazi na kraju, pored navedenog, morali smo isporučiti još kormilarnicu, pogon i svu dodatnu opremu. Kako bi svi dijelovi stigli na svoje odredište sveukupno su bila potrebna tri odvojena transporta.

Neproblematični prijevoz tvrtke Prangl zahvaljujući dobrom planiranju

Najveći element, trup, transportiran je s 4-osovinskim vozilom za prijevoz teških tereta i 9-osovinskom niskopodnom poluprikolicom. Gornja paluba, kormilarnica, pogon i dodana oprema prevezeni su 3-osovinskim vozilom za prijevoz teških tereta i 4-osovinskom poluprikolicom s ravnim platoom. Cjelokupnu rutu nije bilo moguće prevoziti u jednom konvoju. Zbog velikih dimenzija konvojski prijevoz nije bio odobren na svim trasama. Na nekim područjima tri transportna vozila morala su voziti po različitim rutama. Unatoč tome, stručnjaci iz tvrtke Prangl zadržali su pregled nad projektom. Zahvaljujući temeljitom planiranju, cijeli je projekt dovršen na vrijeme i na potpuno zadovoljstvo svih sudionika.

Na posljednjem kilometru ispod podvožnjaka išlo je "za dlaku".
Herbert HambergerProdaja / savjetovanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.