Ožujak 2016

Gusarski Most

Autocesta na obali Dunava (A22) dobiva obnovljeni "Gusarski most" - uz aktivnu podršku tvrtke Prangl.
Država:Austrija
Mjesto:Beč
Razdoblje:ožujak 2016.
Nadzornik:Klaus Obertscheider

Izazov

Zahtjevni radovi s dizalicom na cesti A22

Generalna obnova tunela Kaisermühlen jedan je od najvećih projekata sigurnosti tunela u sljedećih nekoliko godina. U obnovu i tehničku nadogradnju sustava tunela uložit će se ukupno oko 90 milijuna eura. Uz instalaciju vrhunske ventilacije i modernizaciju rasvjetne i sigurnosne opreme, gusarski most se obnavlja i uz pomoć tvrtke Prangl.

Naše rješenje

Koordinacija teleskopske dizalice od 200 tona i teleskopske dizalice od 120 tona

Gusarski most se proteže preko A22 i povezuje branu Kaisermühlen s pješačkom stazom Alte Donau. Za obnovu most dug 51 metar i težak 90 tona morao je biti podignut oko 2,5 metra i onda spušten. Podizanje su preuzele dvije teleskopske dizalice, jedna je težila 200 tona, a druga 120 tona. Zbog malo prostora za odlaganje dizalica od 200 tona morala se koristiti s jedne strane, jer je samo polovica nosača pružila potrebnu nosivost. Dvojica operatora dizalica morali su most podići potpuno sinkrono - a udaljeni su bili oko 40 metara.

Noćno tandemsko podizanje s vremenskim pritiskom

To podizanje je za tim tvrtke Prangl predstavljalo zahtjevan rad. Unatoč velikog iskustva, potrebna vam je sposobnost da se savršeno koordinirate putem radija. Ovaj je zadatak također bio izazovan zbog kratkog vremenskog okvira. Iz sigurnosnih razloga, zbog tandemskog podizanja morala je biti zatvorena čitava cesta A22. Cjelokupan posao morao se obaviti između 02.00 i 05.00 sati. Zahvaljujući dobro obučenim operaterima, dobroj suradnji na licu mjesta i preciznom planiranju, projekt je izveden na vrijeme i na puno zadovoljstvo svih sudionika.

Oklada protiv vremena. Sve se moralo obaviti u roku od četiri sata. Nakon toga je cesta opet bila otvorena.
Klaus ObertscheiderProdaja / savjetovanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.