Srpanj 2016

MedAustron

Magnet za ubrzivač čestica podignut 2015. godine morali smo ponovno iznijeti.
Država:Austrija
Mjesto:Wiener Neustadt
Razdoblje:srpanj 2016. – kolovoz 2016. godine
Nadzornik:Klaus Obertscheider

Izazov

Drugi zadatak u MedAustronu

Širom svijeta postoje samo tri sustava usporediva s MedAustronom. Tamo će u budućnosti nuditi inovativan oblik zračenja. U centar za liječenje i istraživanje raka uloženo je gotovo 200 milijuna eura. Budući da magnet koji je tvrtka Prangl podignula u rujnu 2015. nije dobro radio, morali smo ga ponovno ukloniti.

Naše rješenje

Dizalica na gusjenicama koja teži 600 tona i teleskopska dizalica koja teži 250 tona.

Kako bi se pojedinačna težina od 120 tona mogla pravilno premjestiti, korištena je dizalica na gusjenicama od 600 tona. Magnet je postavljen na posebno izrađeni zidni okvir i rotiran za 90 stupnjeva. Nakon teškog podizanja i manevara okretanja, magnet je odložen uz pomoć teleskopske dizalice od 250 tona. Najteži pojedinačni dijelovi bili su teški samo još 54 tona.

Natrag kroz otvor na krovu

Nakon završne montaže, magnet su obje dizalice "okrenule" i konačno je podignut kroz otvor na krovu s dizalicom koja teži 600 tona. Kao i kod prvog podizanja, i ovaj je put sve prošlo bez problema. Zbog znanja na licu mjesta, preciznog planiranja i dobrog rada svih sudionika i ovaj delikatni projekt završen je potpunim uspjehom.

Budući da su svi uključeni bili izuzetno zadovoljni s prvim podizanjem magneta, odlučeno je da nakon popravka magneta opet zaposle tvrtku Prangl.
Klaus ObertscheiderProdaja / savjetovanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.