Veljača 2024

Iz vode ...

Prangl je dobio nalog za prijevoz teglenica i broda za jaružanje iz Koruške u Tirol.
Država:Austrija
Mjesto:Edling
Razdoblje:14.02.2024 – 26.02.2024
Nadzornik:Markus Winter

Izazov

Dizanje i transport komponenti broda

Opsežna narudžba bila je prevesti ukupno tri teglenice i brod za jaružanje s Drave u Koruškoj u Tirol, točnije u Kufstein an den Inn. Bio je to i potpuno novi pothvat za klijenta, pa je proces rada trebalo posebno pažljivo planirati. Jedna od dvije utovarne točke bio je Edling u Koruškoj.

Naše rješenje

Istovar i privremeno skladištenje

Tijekom sljedeće četiri godine teglenice će imati zadatak jaružanja oko 400.000 do 500.000 kubičnih metara slojnog materijala u elektrani Oberaudorf-Ebbs am Inn u blizini Kufsteina. Za prijevoz do Tirola teglenice su morale biti rastavljene na četiri dijela, od kojih je svaki bio težak 40 tona i dugačak 22 metra, a zatim su ih utovarili na teške transportere. Tada je konačno došlo vrijeme u Edlingu: teleskopska dizalica od 130 tona i teleskopska dizalica od 220 tona postavljene su na prikladnu lokaciju na rezervoaru Völkermarkt. Dijelovi teglenice stigli su brodom.

Precizan tandem

Dvije precizno usmjerene teleskopske dizalice preuzele su teret zajedno i pažljivo ga podigle u tandemu do spremnog prostora za istovar. Postupno su svi dijelovi prebačeni i odloženi. Neki od njih morali su biti privremeno pohranjeni, a zatim ponovno podignuti kako bi se mogli odložiti na ispravan položaj. Raspoloživim prostorom na mjestu istovara trebalo je optimalno upravljati. Pogotovo kada su teški transporteri bili krcati dijelovima broda. Da bi se to postiglo, teret za teretom se podizao u tandemu, a transporter je postavljen izravno ispod njega.

Teški prijevoz sa zaobilaznim putevima

Nakon što su svi dijelovi utovareni, osigurani su i pripremljeni za transport. Ruta do Tirola bila je, naravno, unaprijed pažljivo provjerena i morali su se prihvatiti dugi obilazni putovi kroz Bavarsku. Dijelovi broda iz Edlinga, poput onih iz St. Jakob im Rosental sretno je stigao u Tirol. Na mjestu za istovar u Kufsteinu - koje je izgrađeno i prethodno testirano na prikladnost u dogovoru s timom Prangl - dijelovi broda su čekani i istovareni teleskopskim utovarivačem od 250 tona i teleskopskim utovarivačem od 160 tona.

Pozdrav brodu!
Markus WinterProdaja / svetovanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.