Veljača 2017

Koralmhalle

Uz pomoć tri dizalice tvrtke Prangl ojačana je krovna konstrukcija objekta Koralmhalle.
Država:Austrija
Mjesto:Deutschlandsberg
Razdoblje:Veljača 2017.
Nadzornik:Jürgen Wörndle

Izazov

Radovi s dizalicama u Deutschlandsbergu

Koralmhalle je najveća dvorana za organiziranje događaja u Deutschlandsbergu. Pošto su se promijenili standardi opterećenja snijegom te pošto su željeli namjestiti fotonaponski sustav moralo se ojačati krov montažom dodatnih metalnih nosača. Odgovorni su već na jesen 2016. godine kontaktirali stručnjake tvrtke Prangl, kako bi razradili koncept za montažu.

Naše rješenje

Glavna dizalica je bila teleskopska dizalica koja teži 350 tona

Svaki od rešetkastih nosača dvorane Kormhalle dužio je 35 metara, a težio je oko 11,5 tona. Najveći izazov pri tome nam je predstavljala činjenica da pristup višenamjenskoj dvorani nije moguć sa svih strana, stoga je glavna dizalica ovog poduhvata, teleskopska dizalica koja teži 350 tona, morala stajati na glavnoj ulici. Iz tog razloga promet je morao biti preusmjeren cijelo vrijeme montaže.

55 tona i teleskopska dizalica koja teži 70 tona za potporu.

Kako bi osigurali što jednostavniju logistiku podizanja, metalni dijelovi su pripremljeni za podizanje na parkiralištu koje se nalazi preko puta dvorane, a onda su s pomoću mobilne dizalice koja teži 350 tona podignuti na armiranobetonske stupove dvorane Koralmhalle. Akcija se odvijala dva dana. Cjelokupno podizanje podržavale su još teleskopske dizalice od 55 i 70 tona. Još jednom je uhodani tim tvrtke Prangl posao obavio na potpuno zadovoljstvo stranke i krajnjeg korisnika, općine Deutschlandsberg.

Sigurnost na prvom mjestu! Stoga smo opet morali zatvoriti državnu cestu.
Jürgen WörndleProdaja / savjetovanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.