Srpanj 2020

Papirna industrija

Tvrtka Prangl imala je ključnu ulogu u modernizaciji slovenske tvornice papira.
Država:Slovenija
Mjesto:Sladki Vrh
Razdoblje:24. 7. 2020 – 27. 7. 2020
Nadzornik:Helena Skrbic Sambolec

Izazov

Podizanje industrijskog spremnika

Jedna od vodećih tvrtki proizvodnje higijenskog papira u jugoistočnoj Europi želi dodatno proširiti svoj položaj, stoga ulaže u potpuno novu proizvodnu liniju. Linija će se u budućnosti koristiti za proizvodnju visokokvalitetnog toaletnog papira, papirnatih kuhinjskih ručnika i papirnih rola. Dio ovog investicijskog programa bila je zamjena starog Yankeeja koji teži 130 tona za najmoderniji industrijski spremnik koji teži 103 tone.

Naše rješenje

Rešetkasta dizalica od 600 tona na zadatku

Na gotovo 150 godina starom proizvodnom mjestu prostor je bio iznimno ograničen, zbog čega je bilo potrebno posebno inženjerstvo - zbog ogromnog bočnog dosega od 43 metra najbolje tehničko rješenje bila je dizalica s rešetkastom rukom koja teži 600 tona. S ukupnom težinom od 1044 tone spremnik je postavljen usred uskog unutarnjeg dvorišta. Za postavljanje žutog diva također nam je trebala teleskopska dizalica koja teži 110 tona. Zahvaljujući dobroj suradnji slovenskog i austrijskog tima tvrtke Prangl, postavljanje je proteklo bez ikakvih problema.

Sveobuhvatna podrška tvrtke Prangl

Tvrtka Prangl međunarodno je priznata kao dobavljač cijele ponude usluga. Stoga je klijent odlučio da će svu dodatnu opremu za montažu pružiti ekipa žutih stručnjaka Prangl. Osim dvije mobilne dizalice, na lice mjesta dovezli smo i pet običnih viličara, jedan teleskopski viličar, pet zglobnih radnih platformi i pet škarastih radnih platformi. Ovom opsežnom potporom bilo je moguće osigurati sve potrebne uvjete za uspješno pomicanje i podizanje.

Austrijski i slovenski timovi savršeno su surađivali na modernizaciji domaće tvornice papira.
Helena S. SambolecIzvršno rukovodstvo

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.