Travanj 2022

Montažna kuća

Pranglova mobilna dizalica na kamionu u akciji u Donjoj Austriji: jedna obitelj je potpuno oduševljena svojom novom montažnom kućom.
Država:Austija
Mjesto:Glinzendorf
Razdoblje:19.04.2022 – 25.04.2022
Nadzornik:Thomas Raffetseder

Izazov

Montaža gotovih elemenata montažne kuće

Nisu uvijek samo veliki i složeni projekti ti koji nas ispunjavaju radošću i ponosom. Kada desetljećima rastete s industrijom i sudjelujete u mnogo takvih projekata, to je nešto jednako posebno kao i veliki projekti. Montažne kuće su alternativa klasičnim kućama. U ovom slučaju, radilo se o montaži velikog obiteljskog doma uključujući i nadstrešnicu za automobil.

Naše rješenje

Dobra organizacija

Od početka je bilo jasno da Prangl team ne čeka jedna od standardnih montaža. Prije svega je bilo potrebno sve savršeno isplanirati za montažu ovakve kuće kako bi se zadani rokovi mogli ispoštovati. Sve dostave elemenata kamionima su morale biti realizirane pravim redoslijedom, što se nadgledali monteri. Struktura montaže je slijedila prethodno osmišljenu shemu koje su se vi morali pridržavati.

Tehnički stručnjaci iz Prangla su za montažu vanjskih i unutarnjih zidova te krovišta odabrali 35tonsku mobilnu dizalicu

35 tonska dizalica na kamionu

Ova dizalica ima jasne prednosti u odnosu na druge: vrlo je mobilna i učinkovita jer se sa kompletnom opremom može voziti na bilo koje gradilište te se tamo postaviti u vrlo kratkom vremenu. Navedena dizalica je optimalno rješenje za montažu takve kuće radi svoje 30 metarske teleskopske ruke i mogućnosti montaže dodatnog produžetka na ukupnih 45 metara.

A sama gradnja novog doma je tekla brzo I bez većih problema: gotove elemente teške do 3 tone se montiralo na maksimalnom radijusu od 16 metara gdje su ih poravnavali i montirali monteri.

 

Iskustvo je presudno

Kuća je vrlo brzo rasla zahvaljujući iznimno dobroj suradnji između upravljača dizalice, voditelja gradilišta i montera. Postavljanje krova je također proteklo bez problema. Veliko iskustvo stručnjaka iz tvrtke Prangl pri gradnji montažnih kuća, je odigralo veliku ulogu u ovom cijelom procesu. Svojom mirnošću i preciznošću pri montaži elemenata kuće, upravljač dizalice je uvjerio klijenta da je Prangl pravi izbor za ovakve vrste projekata te im je omogućio brzo useljenje u njihov novi dom.

Postavljanje montažnih kuća je jedan od mojih svakodnevnih zadataka.
Ivan Malukic Operater dizalice

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.