Prosinac 2022

Svjetski kup u biatlonu

Svjetski kup u biatlonu ponovno je održan u Hochfilzenu. Prangl je podupirao ORF dizalicom montiranom na kamion.
Država:Austrija
Mjesto:Hochfilzen
Razdoblje:07.12.2022 – 11.12.2023
Nadzornik:Armin Ampferer

Izazov

Uzbudljiv televizijski prijenos

Vrhunski sportski nastup gotovo je nemoguć bez potpune pripreme. Jednako je važno dobro se pripremiti ako ove sportske vrhunce želite prikazati u najboljem svjetlu na televiziji. I zato je televizijska kuća ORF zamolila Prangl za pomoć pri snimanju Svjetskog kupa u biatlonu u Hochfilzenu - kako bi televizijskim gledateljima pružili još bolji pogled s povišene pozicije kamere.

Naše rješenje

Sportski spektakl u Hochfilzenu

Svake godine u prosincu elitni svjetski biatlonci okupljaju se na natjecanju Svjetskog kupa u Hochfilzenu. 1000 metara visoko selo u Pillerseetalu dobro je opremljeno svojim modernim stadionom za sportski spektakl koji privlači tisuće navijača izbliza i izdaleka. Nakon dvije godine koronske pauze, tribine su ove godine otvorene za gledatelje. Program se sastojao od četiri dana sprinterskih i štafetnih utrka te potjera – ženska i muška. Uz biatlonsku stazu okupilo se oko 24.000 zaljubljenika u sport koji su glasno bodrili sportaše.

Položaj kamere na radnoj platformi

Naravno, nisu svi ljubitelji biatlona mogli prisustvovati događaju kako bi bodrili svoje idole i doživjeli atmosferu na stadionu. ORF televizijski prijenosi uzbudljiva su alternativa i omogućuju publici da doživi ovaj veliki sportski događaj iz udobnosti vlastitog doma. Kako bi se osigurao najbolji mogući pregled događaja, bilo je najbolje postaviti jednu kameru više od svih ostalih. I tu su uletjeli stručnjaci iz Prangla s kamionom. Zato što su radne platforme montirane na kamione savršeno prilagođene za brzu i nekompliciranu upotrebu na velikim visinama.

Živite na lokaciji s Pranglom

Na ovom događaju u upotrebu je pušten model maksimalne radne visine 35 metara i nosivosti 350 kilograma. Radna košara dimenzija 1,8 x 0,8 metara omogućila je dovoljno mjesta za snimatelja i opremu. I tako se dogodilo da su djelatnika ORF-a i njegovu opremu podigli na visinu od 28 metara kako bi odozgo snimili akciju i uživo je prenosili. Sama platforma za podizanje pametno je postavljena između zgrada, unatoč ograničenom prostoru. Snimatelj i podizna platforma Prangl odradili su svoj posao na opće zadovoljstvo.

Naša moć ne proizlazi iz pobjede - naša moć pokreće vaš svijet.
Daniel HaaserOperater radne platforme

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.