Travanj 2020

Zamjena komponenata

I vjetrenjače treba servisirati. Za to je savršena najmoćnija austrijska teleskopska dizalica.
Država:Austrija
Mjesto:Maustrenk
Razdoblje:30. 03. 2020. – 15. 04. 2020.
Nadzornik:Klaus Obertscheider

Izazov

Servis vjetroelektrane Maustrenk

Na dnevnom redu bila je zamjena generatora i pogona na dvije MW turbine u vjetroelektrani Maustrenk. I ovaj je zadatak povjeren tvrtki Prangl, koja je već niz godina pouzdan partner industrije vjetroenergije. Žuti tim redovito pokazuje svoju vrhunsku stručnost prilikom planiranja novih projekata, a nudi i svu moguću podršku odgovarajućim servisnim timovima.

Naše rješenje

Idealan stroj - PTK 1000

U slučaju neispravnih sustava osobito je važan fleksibilan i brz odaziv kako bi zastoji bili što kraći, a gubici prihoda što niži. U Maustrenku su stoga pogon koji teži 18 tona i generatori koji teže po 6 tona podignuti i spušteni s pomoću najmoćnije austrijske teleskopske dizalice od 1000 tona. Stroj PTK 1000 s iznimno dugom teleskopskom rukom odlikuju brza vremena sklapanja, izmjena i demontaže. Upravo su ti čimbenici osobito važni tijekom servisnih radova, gdje se broji svaka minuta.

Do uspjeha s iskustvom i vrhunskom opremom

I tako je visina kuke žutog diva podignuta na mjestu postavljanja elektrane od 115,6 metara, a cijela konstrukcija težila je čak 225,8 tona. Podizanje i spuštanje generatora obavili smo bez nezgoda, usprkos vjetru koji je bio potpuno nepredvidljiv. To je u takvim i sličnim operacijama osobito izazovno. Ali zahvaljujući kombinaciji iskusnih vozača i vrhunske opreme bili smo u stanju savladati sve poteškoće na koje smo naletjeli.

Već godinama surađujemo sa servisnim timovima operatora energije vjetra. Naš stroj PTK 1000 savršena je dizalica za to.
Klaus ObertscheiderProdaja/savjetovanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.