Veljača 2020

Zračna Luka

Zračna luka Beč-Schwechat ima spektakularan novi most. Tvrtka Prangl pomogla je najmoćnijom teleskopskom dizalicom u Austriji.
Država:Austrija
Mjesto:Schwechat
Razdoblje:09. 02. 2020. – 10. 02. 2020.
Nadzornik:Klaus Obertscheider

Izazov

Tvrtka Prangl kao graditelj mostova

Novi pješački most, koji duži preko 92 metra, povezat će parkiralište 3 s novim uredskim parkom 4. Kod nove zgrade osobito izaziva oduševljenje to što će na nju biti postavljen najveći austrijski LED zid, površine od oko 180 četvornih metara. U cijeloj zračnoj luci i Airport Cityju upravo most zbog toga privlači najviše pažnje.

Naše rješenje

Presudan proces planiranja

Stručnjaci tvrtke Prangl bili su uključeni u proces planiranja od samog početka. Pomicanje čeličnih elemenata bilo je napeto, prije svega zbog ograničenog prostora i različitih ugrađenih dijelova na mjestu postavljanja. Vrlo smo pažljivo morali odabrati i mjesto privremenog skladištenja elemenata. Uvjet je bio da se dvije čelične konstrukcije podignu s jedne lokacije. S obzirom na to da se u neposrednoj blizini nalazi vlak CAT Austrijskih državnih željeznica, vrlo smo teško pronašli prikladno mjesto.

Najmoćnija austrijska teleskopska dizalica

Kao najekonomičnije rješenje pokazala se najjača austrijska teleskopska dizalica PTK 1000. Izvorno su za dva podizanja bile planirane dvije noći. Međutim, zbog približavanja jake oluje "Sabine", sve se moralo završiti u jednoj noći. Točno u 23.00 sata počeli smo s premještanjem prvog elementa mosta koji duži 33,9 metara i teži 47,6 tona. Dizalica od 1000 tona morala je raditi na velikokm radiusu dizanja od 34,3 metra. Oko 3.00 sata ujutro precizno je podignut drugi dio mosta (težak 79,7 tona i dugačak 62,1 metar).

Potpuno zatvaranje ulica zbog sigurnosti

Neupitno je da smo se i tijekom ovog zahtjevnog posla usredotočili na sigurnost. Zbog toga su ceste u blizini bile zatvorene. Sav je promet bio potpuno obustavljen između 23.00 i 5.00 sati, odnosno u velikoj mjeri preusmjeren. Zahvaljujući preciznom radu svih sudionika projekt je završen na vrijeme i na opće zadovoljstvo naručitelja. I tako je Prangl još jednom dokazao svoju kvalitetu kao "graditelj mostova".

S tvrtkom Prangl uvijek mi je zadovoljstvo izvoditi projekte. To su bile riječi stranke nakon uspješno obavljenog posla. To motivira sve uključene i posao čini zanimljivim.
Klaus ObertscheiderProdaja savjetovanje

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.