Aktualne vijesti

Našim strankama, poslovnim partnerima i zainteresiranim stranama želimo predstaviti informativni izvadak iz najnovijih vijesti iz naše tvrtke.

Sterntalerhof

Zaposlenici tvrtke Prangl doniraju lego kockice za dobrotvornu ustanovu "Sterntalerhof".

Na ovogodišnjem godišnjem sastanku u Salzburgu, svi sudionici imali su uzbudljiv i zabavan zadatak izgraditi „kuću Prangl 2020“ s Lego kockicama. Napravljeno je deset kreativnih i lijepih zgrada / umjetničkih djela, koja će svoja buduća mjesta pronaći u podružnicama, a namijenjena su podsjećanju na sastanak. Nakon što nam je od ove kreativne radionice ostalo puno kockica, postavilo se pitanje što bismo mogli učiniti s njima. Nakon pažljivog razmatranja, naš je izbor pao na organizaciju “Sterntalerhof” u Loipersdorfu. Preostale Lego kockice smo sa zadovoljstvom namijenili za dobar cilj.

Osnovna zadaća Sterntalerhofa jest i ostaje stacionarna skrb za obitelji s teško bolesnom djecom. Razvojni rad u tom pogledu trajao je desetljeće i u skladu s tim trebao bi se dugoročno uspostaviti. U osobnom okruženju, obitelji s teško, kronično i smrtno bolesnom djecom u pratnji su tima odgajatelja, terapeuta, psihologa i duhovnika na povratku u stabilnu svakodnevicu i tako mogu naučiti prihvaćati svoju sudbinu na najbolji mogući način. Sve se to događa usred prirode i potpomognuto posebno obučenim terapijskim konjima koji znaju dotaći srca djece. Uz to, tugovanje nakon gubitka voljene osobe postao je vrlo važno područje odgovornosti.

Dogovoreni posjet Sterntalerhofu dogodio se 10. studenog 2015. Upravitelj voznog parka tvrtke Prangl, gospodin Schreiner, i regionalni direktor prodaje za područje Štajerske, gospodin Pronegg, osobno su predali Lego donaciju direktoru Sterntalerhofa, gospodinu Jankovitsu. Tijekom toga su dvojici zaposlenika tvrtke Prangl omogućili pregled područja i mogućnosti terapije. Oboje su se u podružnicu Zettling vratili s vrlo posebnim dojmovima.

OBLJETNICA

Tvrtka je Prangl proslavila obljetnicu! Samohodni modul za specijalne prijevoze PSF 3000 i stroj za prijevoz lopatica rotora PFTV 300 slave prijevoz stote lopatice…

Tim se povodom u vjetroelektrani Moschkogel 2 održala mala proslava službenom primopredajom certifikata. Tu su bili predstavnici tvrtke Enercon, kao i, naravno, stručnjaci iz tvrtke Prangl.

Tko bi u to vrijeme pomislio da će PFTV 300 stroj za prijevoz lopatica, koji je razvijen u tvrtki Prangl uz značajno sudjelovanje, transportirati stotu lopaticu za tako kratko vrijeme. Tko bi obavi prijevoz lopatica?

Mi u tvrtki Prangl sigurno! Ovim revolucionarnim radnim strojem na tržištu je predstavljeno rješenje koje samo tvrtka Prangl danas može ponuditi u ovom obliku. Tehničko remek-djelo, stroj PFTV 300, jamstvo je da se mogu planirati i izvoditi projekti u sasvim drugim dimenzijama. To je sustav koji je sada isproban i testiran mnogo puta i apsolutni je hit za mnoge proizvođače vjetroturbina. Samo s ovom tehnologijom mogu se realizirati projekti vjetroelektrana koje prije nekoliko godina nismo mogli ni zamisliti.

Samohodnim modulom za teške terete može se daljinski upravljati čak i pod najtežim uvjetima, na zavojitim i u uskim ulicama. Oprema se osjeća kao kod kuće i na alpskom terenu. Tamo gdje drugi završe svoj posao, naš ga stroj tek započinje.

Poznati proizvođači na području obnovljive energije cijene stručnost tvrtke Prangl. Čitav tim koji stoji iza ove tehnologije radi na optimalnoj provedbi zahtjeva stranki - mimo svih očekivanja.

Već se radujemo sljedećih 100 prijevoza vjetroturbina i brojnim zanimljivim projektima u budućnosti.

ENTREPRENEUR OF THE YEAR® (PREDUZETNIK GODINE)

Christian Prangl dobitnik je nagrade "Entrepreneur of the Year®".

Vrhunski austrijski poduzetnici nagrađeni su nagradom "Entrepreneur Of The Year®". Ove godine Christian Prangl je jedan od pobjednika.

8. listopada 2015. međunarodno porezno savjetovanje EY po deseti je put dodijelilo nagradu u Austriji. To je najprestižnija svjetska nagrada za poduzetnike. Ovo natjecanje pokazuje i promovira poduzetničku aktivnost ljudi koji imaju velik potencijal i koji nadahnjuju druge na viziju, vodstvo i uspjeh. Kao prva i jedina nagrada za poduzetništvo svjetske klase, "Entrepreneur Of The Year" odaje priznanje osobama koje su izgradile i vodile uspješne, rastuće i dinamične organizacije. Natjecanje koje se provodi na regionalnoj, nacionalnoj i globalnoj razini održava se u preko 60 zemalja.

Otprilike 300 gostiju iz gospodarstva, politike i društva prihvatilo je poziv na glamuroznu dodjelu nagrada u dvoranama bečkog Hofburga. Nagrada za vrhunskog poduzetnika dodjeljuje se u tri kategorije: Trgovina na malo i potrošačka roba, industrija i visoke tehnologije te usluge. Uz to, ove je godine EY počastio obiteljsku tvrtku "Posebnom nagradom za generacije". Nakon što je nominiran prošle godine, gospodin Christian Prangl ovaj je put mogao doma ponijeti željenu nagradu u kategoriji "Usluge".

Nagradom za poduzetnika godine sudionici natjecanja pozvani su u globalnu mrežu koja omogućuje razmjenu i umrežavanje s poduzetnicima iz cijelog svijeta. Josef Zotter iz Zotter Schokoladen Manufaktur odabran je među devet finalista koji će predstavljati Austriju na Svjetskoj nagradi poduzetnika godine koja će se održati u Monte Carlu u lipnju 2016. godine. 

Prangl Video

TRKA POSLOVNIH OSOBA WIEN ENERGIE

Djelatnici Prangla sudjelovali su na ovogodišnjem “Wien Energie Business Runu” s velikim elanom i entuzijazmom.

Ovog puta tu nisu bili samo kolege iz Austrije, već i zaposlenici iz zemalja CEE. Oko 50 trkača i nordijskih šetača predstavljalo je obitelj tvrtke Prangl. Novi slogan "Mi pomičemo vaš svijet!" implementiran je na sportski i međunarodni način.

Najboljim trima podijelili smo interne certifikate. Uz sportski aspekt, to je prije svega zabavno i neformalno druženje koje svake godine nadahnjuje sve sudionike.

Transport of the year 2015

Svake godine urednici stručnog časopisa „Schwertransportmagazin“ nominiraju najzanimljivije zadatke prijevoza u posljednjih 12 mjeseci.

Jednom godišnje najuzbudljivije, znatiželjne i najzanimljivije posebne zadatke prijevoza stave ispred zavjese. Pod zvučnim nazivom "Transport godine" odabiru se najbolja 3 - glasanjem čitatelja časopisa "Schwertransportmagazin".

Ove je godine tvrtka Prangl uvjerila čitatelje prijevozom najvećeg austrijskog bagera i zauzela treće mjesto.

Više o tom poduhvatu možete pročitati na podstranici Projekti mjeseca / listopad 2014.

NAGRADA BAUTECH AUSTRIA 2015

I ove godine industrijski časopis "Solid" dodijelio je nagradu Bautech Austria.

Nakon jednogodišnje pauze, industrijski magazin "Solid" ponovno je zatražio prijave za tehnički značajne projekte za nagradu "Bautech Austria". Na kraju se dobro pripremljen žiri sastao nešto manje od tri tjedna prije dodjele nagrada. Rezultati su predstavljeni u hotelu Parkschlössl.

Kao 2011. i 2012. godine, glavna nagrada za najspektakularniju uporabu građevinskih strojeva pripala je tvrtki Prangl. Tvrtka je Prangl uspijela uvjeriti žiri uporabom teleskopske dizalice koja teži 500 tona tijekom rušenja elektrane u Zeltwegu.

Više o tom poduhvatu možete pročitati na podstranici Projekti mjeseca / svibanj 2014.

ZAMJENIK PREDSJEDNIKA VLADE SAVEZNE DRŽAVE

Početkom travnja podružnica u St. Florianu dočekala je kao gosta zamjenika vlade Gornje Austrije Franza Hiesla.

U ulozi regionalnog savjetnika za graditeljstvo i promet, gospodina Hiesla je, naravno, posebno zanimalo što će mu reći zaposlenici tvrtke Prangl. Tvrtka je predstavljena u ugodnoj atmosferi i raznim temama o kojima se raspravljalo tijekom obilaska prostorija gornjoaustrijske podružnice.

Gospodin Hiesl bio je posebno zainteresiran za mladi tim na lokaciji St. Florian. Posebno ga je zanimala tema naukovanja. Osobni razgovor s tako visokim političarom svi su zaposlenici tvrtke Prangl doživjeli vrlo zahvalno i pri tome dobili puno motivacije.

BICIKLISTA VOZIO POGREŠNOM CESTOM

Vozač kamiona TVRTKE Prangl spasio je biciklistu na cesti A23.

U 4:30 ujutro na A23 kod mosta Erdberger, gospodin Pospisil (dostavljač radnih platformi tvrtke Prangl) nije mogao vjerovati svojim očima: "Ispred mene biciklista vozio je pogrešnom cestom." Vozač kamiona upalio je rotirajuća svjetla, osigurao biciklista i pozvao policiju.

Nakon gradilišta, kolnik se širi na tri trake. Biciklista vozio je na zaustavnoj traci. Gospodin Pospisil ga je pratio i osiguravao sedam minuta. Nepoznati biciklista nestao je na silasku Kaisermühlen.

Gospodin Pospisil svoje je herojsko djelo komentirao vrlo skromno: „Zapravo sam učinio samo ono što bi svi na mom mjestu učinili. Budući da biciklista sigurno ima obitelj i prijatelje, ako bi mu se nešto dogodilo, ne bih imao mirnu savjest. Tako sam mu sedam minuta obratio pažnju i uvjerio se da mu se ništa nije dogodilo. Možda će to netko učiniti i za mene ako ikad budem u nevolji. "

Tvrtka Prangl je ponosna da u timu ima tako hrabrog vozača.

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.