Aktualne vijesti

Našim strankama, poslovnim partnerima i zainteresiranim stranama želimo predstaviti informativni izvadak iz najnovijih vijesti iz naše tvrtke.

Anketa o najboljim austrijskim dobavljačima

Stručni časopis Solid upitao je: Tko su najbolji dobavljači u građevinskoj industriji i graditeljstvu?

Čitatelji časopisa Solid svake godine imaju priliku odabrati najbolje dobavljače u građevinskoj industriji. Procjena se temelji na sustavu s 5 zvjezdica u različitim kategorijama (kvaliteta proizvodnje, točnost isporuka, usluga i podrška itd.).

I opet je tvrtka Prangl u segmentu građevinski strojevi uvrštena u 10 najboljih ponuđača. To još jednom potvrđuje primijenjenu filozofiju visoke kvalitete usluga.

TOMBOLA

Tvrtka Prangl proslavila je 50-godišnjicu postojanja i otvaranje novog sjedišta u bečkom okrugu Liesing.

Uz moto Doživite senzaciju Prangl i Danom otvorenih vrata 15. rujna 2017. pozvali smo vas u novo sjedište naše tvrtke koje se rasprostire na čak 67.000 četvornih metara. Cijeli dan područje tvrtke bilo je dostupno posjetiteljima.

Kao obiteljska tvrtka s tradicijom, imamo i socijalnu odgovornost. „Ne osjećamo se odgovornima samo prema našim zaposlenicima, nego želimo napraviti i nešto za one kojima ne ide glatko.“, rekao je mag. Christian Prangl. Iz tog razloga organizirana je tombola, a iznos od prodaje listića namijenjen je organizaciji Hilfsfond Soziales Liesing. Glavna nagrada bio je automobil Ford Fiesta Titanium, koji vrijedi više od 17,000 eura. Organizacija pruža pomoć osobama s invaliditetom i onima koji su se našli u teškim situacijama, a žive u 23. bečkom okrugu. Organizacija pomaže i školarcima i školarkama koji zbog financijskih razloga ne mogu sudjelovati u raznim događanjima,  primjerice u skijaškim ekskurzijama.

Poslužilo nas je lijepo vrijeme pa se na otvorenju sjedišta i proslavi 50. godišnjice tvrtke Prangl okupilo čak oko 4.000 ljudi. U tvrtki Prangl bili smo vrlo sretni što smo predstavnicima 23. okruga uručili ček u vrijednosti od 5.000 eura.

FORD FIESTA

Tvrtka Prangl proslavila je 50-godišnjicu postojanja i otvaranje novog sjedišta u bečkom okrugu Liesing.

Uz moto Doživite senzaciju Prangl i Danom otvorenih vrata 15. rujna 2017. pozvali smo vas u novo sjedište naše tvrtke koje se rasprostire na čak 67.000 četvornih metara. Cijeli dan područje tvrtke bilo je dostupno posjetiteljima.

Osim smotre velikog broja građevinskih vozila, događaj dana bila je i tombola u korist organizacije Hilfsfonds Soziales Liesing. Glavna nagrada bio je automobil Ford Fiesta Titanium, koji vrijedi više od 17,000 eura. 4. listopada 2017. automobil je predan gospodinu Erichu Schusteru - uz sudjelovanje gospode Christiana Prangla, Wernera Zalla (voditelj podružnice MVC Motors GmbH Simmering), Petera Sonnenburgera (voditelj ključnih računa flote Ford Motor Company Austrija), Klausa Novaka (veleprodaja MVC Motors GmbH).

50. GODIŠNJICA I OTVORENJE SREDIŠNJICE U BEČU

Tvrtka Prangl otvorila je svoju novu središnjicu u Beču i slavi 50 godina svog postojanja.

Uz moto Doživite senzaciju Prangl i Danom otvorenih vrata 15. rujna 2017. otvorili smo novo sjedište naše tvrtke koje se rasprostire na čak 67.000 četvornih metara. Povodom otvaranja novog sjedišta i 50. godišnjice tvrtke organizirali smo i veliku zabavu. U obilazak novih poslovnih prostorija došlo je više tisuća posjetitelja, koji su se divili ogromnim vozilima, a prvi put u životu mogli su čak upravljati dizalicom.

 Tvrtku je 1965. godine osnovao komercijalni vijećnik Josef Prangl, a njezina je priča o uspjehu počela kupnjom dviju dizalica 1967. godine. Danas tvrtku Prangl karakteriziraju prilagodljivost, sigurnost, precizno planiranje projekata te sposobnost savjetovanja i usluživanja - već dugi niz godina i na međunarodnom tržištu. Zbog manjka prostora koncern se vratio u glavni grad države i tako preselio svoje sjedište iz mjesta Brunn am Gebirge u Donjoj Austriji u bečki okrug Liesing.

Novo sjedište postavljeno je za godinu i pol, a za to vrijeme preseljena je i cjelokupna tvrtka iz Donje Austrije u Beč. Osim toga, iz postojećeg sjedišta morali smo u Liesing preseliti i 16.000 tona strojeva. „Moja velika pohvala ide svim našim zaposlenicima, koji su to učinili profesionalno i bez problema“, rekao je mag. Christian Prangl.

Otvaranje novog sjedišta tvrtke i proslava jubileja završili su velikom zabavom. Na Danu otvorenih vrata predstavljen je djelić velike ponude naših vozila. Područje tvrtke cijelo poslijepodne bilo je otvoreno za posjetitelje.

Pored mjesta gdje su se djeca mogla igrati gosti su na 50 metara mogli podići radnu platformu, čak i sami upravljati velikom dizalicom. Osim toga, izložene su brojne dizalice i vozila iz našeg velikog voznog parka. Posjetitelji su mogli vidjeti i dizalicu na gusjenicama od 650 tona podignutu na 99 metara, teleskopsku dizalicu koja teži 350 tona, prikolicu za prijevoz teških tereta koja je bila razvučena na 59 metara, 53 metra dug adapter za podizanje cijevi, patentiranu prikolicu za prijevoz rotora za vjetroelektrane s 56 metara dugom lopaticom rotora, koja je bila namještena pod kutom od 60° te portal za podizanje od 1100 tona zajedno s pripadajućom teleskopskom dizalicom od 300 tona. Puno zabave i dobro raspoloženje bili su zajamčeni zahvaljujući velikom trampolinu u obliku jastuka, dvorcu za skakanje, dječjem vrtuljku, pravom simulatoru dizalice te brojnim mogućnostima fotografiranja.

Jedan od najvažnijih događaja bio je nastup benda "Die Granaten", koji je izazvao velik interes sviranjem popularne pučke glazbe te aktualnih stranih hitova. Događaj je moderirao nitko drugi nego Andy Marek, glasnogovornik nogometnog kluba Rapid Wien. On je uspio održati dobro raspoloženje cijelo poslijepodne i dodatno potaknuti neizvjesnost u nagradnoj igri. U 18.00 zabava je završila i podijelili smo čak pet nagrada na našoj tomboli. Glavna nagrada bio je automobil Ford Fiesta Titanium koji vrijedi više od 17.000,00 eura. Osim toga, nagrade su bile dva leta unutar Europe, Sonyjev Playstation i dva modela dizalica. Iz novca uplaćenog za tombolu prikupili smo 5000 eura za organizaciju koja se bavi pomaganjem djeci Hilfsfonds Soziales Liesing.

Poslužilo nas je lijepo vrijeme pa se na otvorenju sjedišta i proslavi 50. godišnjice tvrtke Prangl okupilo čak oko 4000 ljudi. „Radujemo se da se našem pozivu odazvao tako velik broj ljudi koji je zajedno s nama otvorio našu novu središnjicu. Za mnoge uspješne godine u Beču!“, rekao je ushićeno mag. Christian Prangl na kraju priredbe.

DAN OTVORENIH VRATA

U Beču otvaramo novo sjedište naše tvrtke i proslavljamo 50 godina postojanja. Doživite senzaciju Prangl 15. rujna 2017. od 13.00 sati nadalje.

Uz moto Doživite senzaciju Prangl i Danom otvorenih vrata 15. rujna 2017. pozivamo vas u novo sjedište naše tvrtke koje se rasprostire na čak 67.000 četvornih metara, a nalazi se u bečkom okrugu Liesing. Povodom otvaranja novog sjedišta i 50. godišnjice tvrtke organiziramo veliku zabavu.  Cijeli dan područje tvrtke bit će dostupno posjetiteljima, a sve to pratit će grandiozan zabavni program.

Zahvaljujući površini od oko 67.000 četvornih metara, odsad imamo na raspolaganju više nego dvostruko prostora u odnosu na prije. Na 51.000 četvornih metara u novom sjedištu podigli smo zgrade, a preostale površine namijenjene su daljnjem širenju tvrtke.

U našoj 50-godišnjoj povijesti tvrtke razvili smo se u međunarodnu skupinu tvrtki. Ukupno se ponosimo sa 17 sjedišta u Austriji, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Slovačkoj, a radove obavljamo po cijeloj Europi, stoga slovimo kao „veliki igrači“ u našoj branši. Ukupno zapošljavamo oko 650 djelatnica i djelatnika.

Za naš Dan otvorenih vrata planirano je više iznimnih događaja. Sami upravljajte dizalicom. Podignite se na 50 metara visine. Za zabavu i akciju pobrinut ćemo se originalnim simulatorom dizalice, ogromnim vozilima, skokom na ogromni trampolin, atrakcijama sa sajmova te tombolom s nagradama kao što su Ford Fiesta, letovi Europom za dvije osobe i Sonyjev Playstation 4. Osim toga bit će i nekoliko igrališta za djecu. Program će voditi Andy Marek, glasnogovornik nogometnog kluba Rapid Wien. Za glazbu će se pobrinuti glazbeni sastav „Granaten“.

Počinjemo u 13.00 sati. Ulaz je besplatan.

Prangl Gesellschaft m.b.H.
Richard-Tauber-Gasse 8
A-1230 Wien

U MEĐUNARODNOM VRHU

Tvrtka Prangl opet je uvrštena u popis najboljih međunarodnih tvrtki u industrijskoj grani dizalica i radnih platformi.

Svjetski poznati časopis International Cranes svake godine sastavlja popis najvećih svjetskih tvrtki koje se bave dizalicama. Na 12. mjestu, jedini je austrijski predstavnik u popisu Top 20. U europskoj usporedbi to predstavlja izvrsno 5. mjesto.

U godišnjoj procjeni časopisa Kran & Bühne rangiranje se temelji na drugačijim parametrima. Ali je rezultat ipak sličan! Između tvrtki njemačkog govornog područja tvrtka Prangl ubraja se u Top 6.

I u segmentu radnih platformi, situacija je također pozitivna! Prema časopisu Kran & Bühne, tvrtka Prangl 7. mjestom opet se ubraja u elitu Austrije, Njemačke i Švicarske.

Potonje je potvrđeno i u međunarodnom stručnom časopisu International Rental News. 97. mjesto u svjetskoj usporedbi znači mali korak naprijed. U konkurenciji najboljih 100 tvrtki ne nalazi se, naime, ni jedna druga austrijska tvrtka. I europsko rangiranje časopisa govori samo za sebe. Zahvaljujući 38. mjestu i u tome smo jedini domaći predstavnik.

NOVO SJEDIŠTE

Prangl je opet u Beču!

Na ukupnoj površini 67.000 četvornih metara južno od velike zelene tržnice u Bečkom okrugu Leising, je u zadnjoj godini i pol uređena nova centrala koncerna. “Zbog dobre prometne povezanosti i raspoloživog prostora, odlučili smo se vratiti u Beč“, objašnjava mag. Christian Prangl.

Na novoj lokaciji u prvom koraku izgrađeni su objekti na gotovo 51.000 četvornih metara. Preostale površine predviđene su za buduća proširivanja.

Nekretnina je kupljena još tijekom izgradnje autoceste S1. U suradnji s gradom Bečem i cestovnim poduzećem ASFINAG uspelo nam je da uvoze i izvoze na području Laxemburger Strasse prilagodimo logističkim izazovima tvrtke Prangl. Osim toga, velikodušno je preoblikovano skretanje na području Laxenburger Strasse / Richard-Tauber-Gasse.

Novi sjedište vrlo je moderan logistički kompleks, prijektiran je s vrlo visokom dodatnom arhitekturnom vrijednošću, optikom i izgledom! “Selidba centrale koncerna projekt je, koji želimo izvesti već desetljećima. Bilo nam je značajno da pored optimalne logistike izgradimo i arhitektonski zanimljiv objekt, koji će odgovarati našim suradnicima“, rekao je mag. Christian Prangl.

Nova adresa glasi:

A-1230 Beč
Richard-Tauber-Gasse 8

T: 05 0995
F: 05 0995-11033

E: wien@prangl.at

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.