Aktualne vijesti

Našim strankama, poslovnim partnerima i zainteresiranim stranama želimo predstaviti informativni izvadak iz najnovijih vijesti iz naše tvrtke.

Prangl u Srbiji

Budući da se tamo nadaju velikom potencijalu, Prangl osniva svoju tvrtku u Srbiji.

Zbog brojnih upita i mogućeg projektnog potencijala, Prangl širi svoje djelovanje na Adriatic regiju. Sa Prangl Srbija d.o.o. sa sjedištem u Beogradu, osniva se nezavisna prodajna tvrtka za Srbiju. Tamošnja postrojba se smatra dodatnim pojačanjem za balkanske aktivnosti, koje su aktivne već desetljećima. U prvom koraku, glavni fokus je na velikim projektima, a srednjoročna perspektiva također podrazumijeva da imamo vlastiti lokalni tim.

[Translate to HR:]

Najbolji dobavljači

Industrijski časopis "Solid" pitao je: Tko su najbolji dobavljači za građevinsku industriju i građevinsku trgovinu?

Svake godine čitatelji časopisa "Solid" imaju priliku izabrati vrhunske dobavljače iz građevinske industrije. Ocjenjivanje se temelji na sustavu s 5 zvjezdica u različitim kategorijama (kvaliteta proizvodnje, poštivanje rasporeda, usluga i podrška itd.).

Tvrtka Prangl ponovno se potvrdila u segmentu "građevinskih strojeva". S osvojenim 7. mjestom vraćaju se u top 10. Time još jednom potvrđuju filozofiju vrhunske kvalitete usluge.

Najbolje austrijske tvrtke

Deloitte je zajedno s Raiffeisenlandesbank NÖ-Wien odao priznanje kompanijama s izvrsnim upravljanjem.

U okviru nagrade „Najbolje upravljane kompanije u Austriji“ sudionici su ocjenjivani u četiri glavne kategorije. Neovisni stručni žiri na kraju je nagradio 18 najboljih. Održana je svečana dodjela nagrada.

"U Austriji su srednja poduzeća pokretač gospodarstva i zapošljavanja, kao i pokretačka snaga inovacija", kaže Friedrich Wiesmüllner, partner Deloitte Austria.

Program je već uspostavljen u više od 50 zemalja i oslanja se na mjerila više od 2000 najbolje upravljanih tvrtki diljem svijeta. Nakon uspješnog prošlogodišnjeg starta, ove je godine po drugi put održan u Austriji.

Upravljane tvrtke su uzori u svim trenutno važnim područjima gospodarstva,” naglašava Reinhard Karl, zamjenik generalnog direktora i član uprave za korporativne klijente Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Beč.

“Ova nagrada je nagrada za sve naše zaposlenike koji svakodnevno rade odličan posao. Pogotovo u izazovnim vremenima, potrebni su vam partneri na koje se možete 100% osloniti”, s velikim veseljem i zahvalnošću ističe Christian Prangl.

ljetni festival

U pojedinim dijelovima Europe već mjesecima bjesni rat.

Mnoga djeca i mladi ljudi morali su pobjeći jer su izgubili svoje domove, pravo na sigurnost i, u nekim slučajevima, svoje obitelji. Kao obiteljsko poduzeće, Prangl kao svoju odgovornost vidi pomoć djeci i obiteljima u potrebi. Dobrobit i povratak radosti u srca djece izbjeglica stoga je očigledna briga. Imajući to na umu, 12. kolovoza 2022. održan je ljetni festival u suradnji s Caritasovim kućama za majke i djecu u Beču.

Kako bi djeci omogućili bezbrižno i veselo poslijepodne u ovim teškim vremenima, bile su ponuđene razne postaje: uz vožnju dizalicom i skakanje po radnoj platformi, bilo je moguće gledati mađioničara u njegovoj umjetnosti te posjetiti dječju šminkernicu i zanatska stanica. Na licu mjesta naši su se gosti počastili zdravim burgerima. Za desert je bio izbor različitih vrsta sladoleda.

Mnogi volonteri i neki od njihovih rođaka pomogli su s puno predanosti i topline da ovaj uspješan festival bude moguć. Hvala svim suradnicima i podupirateljima!

U međunarodnom vrhu

Još jednom, Prangl je jedna od vodećih tvrtki u međunarodnoj industriji dizalica i radnih platformi.

Prema stručnom časopisu "International Cranes", austrijska obiteljska tvrtka jedna je od najboljih tvrtki za dizalice na svijetu. S 25. mjestom jedini je austrisjki predstavnik među prvih 25. Sličnu sliku pokazuje i godišnje ocjenjivanje "Magazina Kran & Bühne". U zemljama njemačkog govornog područja, Prangl je jedan od 10 najboljih sa 7. mjestom.

Situacija je jednako ugodna u sektoru radnih platformi. Prema "Kran & Bühne", 10. mjesto vas svrstava u sam vrh u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Prangl je također uzet u obzir u ocjeni časopisa "Access International". Ovdje se svake godine ocjenjuju najveće svjetske tvrtke za iznajmljivanje radnih platformi. S 50. mjestom jedini je domaći predstavnik u međunarodnoj usporedbi.

SUSTAV UPRAVLJANJA

Cijela grupacija je s odličnim uspjehom prošla rutinski recertifikacijski audit našeg integriranog sustava upravljanja (IMS).

Dugi niz godina nastojimo biti u tijeku u disciplinama zdravlja, sigurnosti, okoliša i kvalitete. Kako bismo to mogli dokumentirati na odgovarajući način, certificirani smo prema ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 i SCCP. Provedba ovih propisa u skladu sa standardima također uključuje provjeru od strane vanjskih stručnjaka u redovitim intervalima.

Ovaj put revizija je obuhvatila lokacije u Buchu/Tirol, St. Pöltenu i Beču te podružnice u Hočama (Slovenija) i Zagrebu (Hrvatska). I ove smo godine dobili pohvale i priznanja vanjskih revizora. Cijela grupa tvrtki dobila je neograničeni certifikat u skladu sa svim gore navedenim standardima za sve lokacije u Njemačkoj i inozemstvu. Kroz ovaj stalni proces poboljšanja, Prangl tim je dao važan doprinos daljnjem razvoju naše razine zrelosti IMS-a.

TO BE(E) OR NOT TO BE(E)?

Za više održivosti u svakodnevnom životu, Prangl se oslanja na pčele!

Pčelinje zajednice trenutno prolaze kroz teška vremena: Pesticidi i promjenjivi klimatski uvjeti slabe pčele i insekte i čine ih osjetljivijima na bolesti i parazitske infestacije. Kukci i pčele odgovorni su za većinu naše hrane. Bez njihovog oprašivanja ne samo da bismo izgubili više od 70% naše zalihe hrane, već bismo se morali boriti i s velikim gubitkom bioraznolikosti. Stoga postoji potreba za djelovanjem.

Uz dugotrajnu certifikaciju prema ISO 14001 i interne napore za smanjenje operativnog utjecaja na okoliš, međunarodno aktivna tradicionalna tvrtka želi poduzeti daljnje korake za veću bioraznolikost, bioraznolikost, zaštitu klime i okoliša, kao i drugu bitnu održivost aspekti. Što se tiče strategije održivosti cijele grupe, odlučeno je poduzeti sljedeći korak. "Ponosni smo što možemo izvijestiti da se uz naše vrijedne zaposlenike, 350.000 pčela sada smjestilo u pet košnica u našem sjedištu u Beču i dopušteno im je da nastave svoj vrijedan posao", izvještava Christian Prangl.

Nama i pčelama vam nije zajednička samo marljivost i težnja za najboljom kvalitetom: za staklenku meda od 500 grama pčele prelete 25.000 do 500.000 kilometara. To je jednako obilasku Zemlje 2,5 puta. Tisuće kilometara prijeđu se svake godine za brojne projekte koje Prangl uspješno provodi  - s fokusom na to da svaki izazov individualnim rješenjima svladamo na najbolji mogući način i prije svega sigurno. Kompetentan i iskusan partner podržava Prangl u držanju pčela u optimalnim uvjetima, te  pomaže im stvoriti lijep dom i savršeno okruženje za njih.

Prangl postaje zelen!

Prangl proširuje svoju flotu automobilima i skuterima na električni pogon. Time se želi postaviti zeleni znak, posebice u gradskom lokalnom prijevozu.

 

Vozila su podvrgnuta temeljitom testu prikladnosti na lokacijama u Beču i Premstättenu. Ukoliko se pokažu u svakodnevnom korištenju, sukladno tome će se povećati i bazeni u ostalim poslovnicama. "Vjerujemo da će ovo stvoriti dobru alternativu našem postojećem voznom parku", kaže Christian Prangl. Zbog napetih situacija s parkiranjem u užoj gradskoj zoni očekuje se olakšanje zbog bolje mobilnosti.

E-skuteri imaju snagu od 12 KS s procijenjenim dometom od oko 130 km. Električni automobili od 44 KS imaju snagu od 44 KS s pretpostavljenim dometom od 230 km u kombiniranom WLTP ciklusu ili 305 km u WLTP gradskom ciklusu.

Sretni smo zbog ovih održivih pridošlica i izvješća s terena u nadolazećim tjednima i mjesecima.

Sigurnost na prvom mjestu!

Uz sigurnost u budućnost!

Gdje god u radu sudjeluju naša oprema i naši stručnjaci, stvara se nešto novo ili se događaju promjene. Zato smo si zadali cilj još čvršće usidriti temu sigurnosti u našoj piramidi vrijednosti. Važno je izbjeći svaku nezgodu na radu i svaki slučaj oštećenja.

Utiremo put u budućnost velikom inicijativom za informiranje i obuku svih naših zaposlenika koja će trajati nekoliko godina. „Sigurno!“ nije samo moto HSE kampanje, već prije svega cilj koji se njome jasno daje.

Certifikacijom prema priznatim standardima (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 i SCCP) već godinama pokazujemo svoju stabilnu vrijednost. S novom sigurnosnom inicijativom želimo pokazati što nam je važno, nadilazeći zakonske zahtjeve: komunikaciju na svim razinama, radionice, module za e-učenje, informativne video zapise i još mnogo toga. Cijeli Prangl team pokazuje da sigurnost ima najveći prioritet.

Vodeće austrijske tvrtke

Po 21. put u sklopu dodjele ALC nagrada nagrađene su najbolje tvrtke u Austriji.

Sve sudionike ocjenjuju novinari, PwC Austria i KSV1870 koristeći posebno razvijen sustav. To rezultira rangom koji se smatra lokalnim "Oskarom austrijskog gospodarstva".

Prangl je zastupljen od početka natjecanja. Kao i prethodne godine, na ljestvica Beča 2020. zauzeo je 20. mjesto. U cijeloj Austriji i ovaj put ćete se naći među 100 najboljih. Ukupno je gotovo 400 tvrtki prihvatilo ALC izazov.

Zelena energija

Od 1. siječnja 2022. kupovat ćemo samo ekološki prihvatljivu električnu energiju.

Bitan nam je okoliš! Dodjela certifikata zelene gradnje bila je važan prvi korak. Certifikacija ISO 14001 bila je sljedeća važna prekretnica. U 2022. godini će se pojaviti i potpuno novi električni teleskopski viličari koje ćemo voditi u okviru serije "ECO".

Uz sve ove mjere, ove godine radimo i još jedan veliki korak: od sada će sve naše lokacije u Austriji crpiti struju iz 100% obnovljivih izvora energije. To dokazuje i službena potvrda.

Želimo dati primjer na ovom području i dati mali doprinos poboljšanju globalne ekološke situacije.

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.