Aktualne vijesti

Našim strankama, poslovnim partnerima i zainteresiranim stranama želimo predstaviti informativni izvadak iz najnovijih vijesti iz naše tvrtke.

Vodeće austrijske tvrtke

Po 25. put u sklopu dodjele ALC nagrada nagrađene su najbolje tvrtke u Austriji.

Sve sudionike ocjenjuju mediji, PwC Austria i KSV1870 koristeći posebno razvijen sustav ključnih brojki. To rezultira ljestvicom koja se smatra lokalnim “Oskarom austrijskog gospodarstva”.

Prangl je zastupljen od početka natjecanja. Na ljestvici u Beču u kategoriji “Velika poduzeća” tvrtka je 2023. na 19. mjestu. Ovaj put Prangl je u Austriji zauzeo 81. mjesto. Ove godine oko 370 tvrtki prihvatilo je ALC izazov.

Najbolji dobavljači

 

Stručni časopis "Solid" pitao je: Tko su najbolji dobavljači za građevinsku industriju i građevinski sektor?

Svake godine čitatelji časopisa "Solid" imaju priliku odabrati najbolje dobavljače u građevinskoj industriji. Ocjenjuje se prema petstupanjskom sustavu u različitim kategorijama (kvaliteta proizvoda, usluga/točnost isporuke, cijena/vrijednost, itd.).

Prangl se ponovno uspio pozicionirati u kategoriji "Građevinski strojevi". Zauzimanjem sedmog mjesta ponovno se uspostavlja među deset najboljih. Ovo dodatno potvrđuje našu usmjerenost na visoku kvalitetu usluge.

Održivo povezivanje

Prangl se zalaže za povezivanje i razmjenu. S europskim Zelenim sporazumom, cilj je da Europa postane prvi klimatski neutralni kontinent do 2050. godine.

Prangl je također postavio cilj smanjenja emisija - kroz različite projekte za smanjenje upotrebe fosilnih goriva, kao što je proširenje fotovoltaičnih sustava ili korištenje toplinskih crpki u svojim poslovnicama. Uvedena je i nova kategorija vozila u floti nazvana "Eco", u kojoj se nalaze vozila s niskim ili bez emisija i vozila s hibridnim ili električnim pogonom.

Put prema europskoj klimatskoj neutralnosti može se ostvariti samo zajedničkim naporima. Kako bi se postigli ovi ciljevi, poduzimaju se opsežne mjere za zaštitu okoliša, smanjenje emisija i poticanje zelene ekonomije. Od kolovoza 2023. godine, Prangl je član Energetskog foruma Austrije, neprofitne organizacije koja djeluje kao platforma stručnjaka za različite industrije u Austriji. Zajedno razvijaju strategije za suočavanje s izazovima održivosti i razmjenjuju znanje. Prema smjernicama Energetskog foruma Austrije, analizirana je trenutna situacija tvrtke s neovisnim konzultantom, te su zajedno razvili katalog ciljeva koji će sada postati dio Pranglove putovanje prema održivosti.

Najbolje Austrijske tvrtke

Deloitte i Raiffeisenlandesbank NÖ-Wien već treći put zaredom priznaju izvrsno vođenje tvrtki.

U okviru nagrade "Najbolje upravljane tvrtke u Austriji", sudionici su ocijenjeni u četiri ključne kategorije. Neovisni stručni žiri na kraju su prepoznali najboljih 20 tvrtki. Svečano dodjeljivanje nagrada održano je kao dio gala događaja.

"To je izvrsna inicijativa za isticanje tvrtki i njihove uspješnosti jer su inovativne tvrtke vitrina i važne za razvoj mjesta", kaže ministar financija Magnus Brunner.

Program je već uspostavljen u više od 50 zemalja i temelji se na mjerilima najbolje upravljanih tvrtki diljem svijeta. Ove godine već treći put je proveden u Austriji, pri čemu se tvrtka Prangl drugi put našla među nagrađenima.

"Ova nagrada priznanje je svim našim zaposlenicima koji svakodnevno izvrsno obavljaju svoj posao. Posebno u izazovnim vremenima, potrebni su partneri na koje se možete potpuno osloniti", ističe Christian Prangl s velikim veseljem i zahvalnošću.

U međunarodnom vrhu

Još jednom, Prangl je jedna od vodećih tvrtki u međunarodnoj industriji dizalica i radnih platformi.

Prema stručnom časopisu “International Cranes”, austrijska obiteljska tvrtka jedna je od najboljih tvrtki za dizalice na svijetu. Na 26. mjestu jedini smo austrijski predstavnik u prvih 30. Godišnje ocjenjivanje “Magazina Kran & Bühne” pokazuje sličnu sliku. U zemljama njemačkog govornog područja, Prangl je jedan od 10 najboljih sa 8. mjestom.

Situacija na području radnih platformi jednako je ugodna. Prema “Kran & Bühne” 11. mjesto nas stavlja u sam vrh u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Prangl je također uvršten u ocjenu časopisa “Access International”. Ovdje se svake godine ocjenjuju najveće svjetske tvrtke za iznajmljivanje radnih platformi. Na 49. mjestu jedini smo avstrijski predstavnik u međunarodnoj usporedbi.

Linija opreme "ECO"

Važna točka u Pranglovoj strategiji održivosti je ekološki prihvatljiva oprema u ECO, električnoj ili hibridnoj ponudi.

Kako bi pomaknuo svijet svojih kupaca ne samo sigurno nego i održivo, Prangl je stvorio novu seriju opreme: ECO-Line. Ovaj novi program  opreme za iznajmljivanje na području mobilne tehnologije za podizanje i pristup usredotočen je na smanjenje emisije CO2. Uređaji blistaju radom bez emisije, niskim nivoom buke i prihvatljivošću za okoliš - što ih čini posebno prikladnima za osjetljiva radna područja. Pokreću ih isključivo električna energija, budući da imaju hibridni ili potpuno električni pogon.

Otprilike 40 posto Pranglove opreme za iznajmljivanje već je dio ECO-Line, električne ili hibridne ponude. A taj broj raste na svim područjima opreme. Prve pokretne dizalice s hibridnim pogonom već su isporučene. Gdje god je to moguće ECO i električna oprema puni se preko vlastitih fotonaponskih sustava. Prangl je ponosan što aktivno doprinosi klimatskoj neutralnosti.

Vodilna podjetja v Avstriji

Po 24. put, najbolja poduzeća u Austriji su nagrađena u sklopu ALC Awards.

Sve sudionike ocjenjuju mediji, PwC Austrija i KSV1870 koristeći posebno razvijen sustav. To rezultira ljestvicom koja se smatra lokalnim "Oskarom austrijskog gospodarstva". Prangl je zastupljen od početka natjecanja.

Tvrtka je zauzela 28. mjesto na ljestvici u Beču 2022 i ponovno se našla malo izvan 100 najboljih u cijeloj Austriji - zauzevši 112. mjesto. Ukupno je oko 330 tvrtki prihvatilo ALC izazov.

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.