Aktualne vijesti

Našim strankama, poslovnim partnerima i zainteresiranim stranama želimo predstaviti informativni izvadak iz najnovijih vijesti iz naše tvrtke.

U međunarodnom vrhu

Još jednom, Prangl je jedna od vodećih tvrtki u međunarodnoj industriji dizalica i radnih platformi.

Prema stručnom časopisu “International Cranes”, austrijska obiteljska tvrtka jedna je od najboljih tvrtki za dizalice na svijetu. Na 26. mjestu jedini smo austrijski predstavnik u prvih 30. Godišnje ocjenjivanje “Magazina Kran & Bühne” pokazuje sličnu sliku. U zemljama njemačkog govornog područja, Prangl je jedan od 10 najboljih sa 8. mjestom.

Situacija na području radnih platformi jednako je ugodna. Prema “Kran & Bühne” 11. mjesto nas stavlja u sam vrh u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Prangl je također uvršten u ocjenu časopisa “Access International”. Ovdje se svake godine ocjenjuju najveće svjetske tvrtke za iznajmljivanje radnih platformi. Na 49. mjestu jedini smo avstrijski predstavnik u međunarodnoj usporedbi.

Linija opreme "ECO"

Važna točka u Pranglovoj strategiji održivosti je ekološki prihvatljiva oprema u ECO, električnoj ili hibridnoj ponudi.

Kako bi pomaknuo svijet svojih kupaca ne samo sigurno nego i održivo, Prangl je stvorio novu seriju opreme: ECO-Line. Ovaj novi program  opreme za iznajmljivanje na području mobilne tehnologije za podizanje i pristup usredotočen je na smanjenje emisije CO2. Uređaji blistaju radom bez emisije, niskim nivoom buke i prihvatljivošću za okoliš - što ih čini posebno prikladnima za osjetljiva radna područja. Pokreću ih isključivo električna energija, budući da imaju hibridni ili potpuno električni pogon.

Otprilike 40 posto Pranglove opreme za iznajmljivanje već je dio ECO-Line, električne ili hibridne ponude. A taj broj raste na svim područjima opreme. Prve pokretne dizalice s hibridnim pogonom već su isporučene. Gdje god je to moguće ECO i električna oprema puni se preko vlastitih fotonaponskih sustava. Prangl je ponosan što aktivno doprinosi klimatskoj neutralnosti.

Vodilna podjetja v Avstriji

Po 24. put, najbolja poduzeća u Austriji su nagrađena u sklopu ALC Awards.

Sve sudionike ocjenjuju mediji, PwC Austrija i KSV1870 koristeći posebno razvijen sustav. To rezultira ljestvicom koja se smatra lokalnim "Oskarom austrijskog gospodarstva". Prangl je zastupljen od početka natjecanja.

Tvrtka je zauzela 28. mjesto na ljestvici u Beču 2022 i ponovno se našla malo izvan 100 najboljih u cijeloj Austriji - zauzevši 112. mjesto. Ukupno je oko 330 tvrtki prihvatilo ALC izazov.

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.