Aktualne vijesti

Našim strankama, poslovnim partnerima i zainteresiranim stranama želimo predstaviti informativni izvadak iz najnovijih vijesti iz naše tvrtke.

U MEĐUNARODNOM VRHU

Tvrtka Prangl je opet bila svrstana u popis najboljih međunarodnih tvrtki u industriji dizalica i radnih platformi.

Prema objavama stručnog časopisa International Cranes obiteljska tvrtka iz Donje Austrije svrstava se među najbolje svjetske tvrtke u branši dizalica.  S 13. mjestom jedini je domaći predstavnik u Top 30. Godišnja ocjena časopisa Kran & Bühne pokazuje sličnu sliku. Između tvrtki njemačkog govornog područja Prangl se ubraja u Top 5.

I na području radnih platformi situacija je slično pozitivna. Prema časopisu Kran & Bühne i tu se 7. mjestom svrstava u sami vrh tvrtki s područja Njemačke, Austrijei Švicarske. Prema ocjeni časopisa Access International tvrtka Prangl se svrstava na 46. mjesto na popisu najvećih europskih tvrtki koje se bave radnim platformama.

I stručni časopis International Rental News jednom godišnje objavljuje rang listu najvećih svjetskih poduzeća koja se bave iznajmljivanjem, ali se pri ovom ocjenjivanju razmatraju tvrtke za iznajmljivanje sa svih industrijskih područja.  I tu je tvrtka Prangl jedini austrijski predstavnik, a nalazi se na 35. mjestu u europskoj usporedbi.

PTK 1000

Tu je najjača austrijska teleskopska dizalica!

S najmoćnijom svjetskom cestovnom teleskopskom dizalicom, tvrtka Prangl ulazi u potpuno novu dimenziju izdavanja dizalica u Austriji. Dizalica PTK 1000 koja ima 9 osovina i glavnu ruku s dosegom 50 metara može putovati na bilo koje mjesto cestama. S maksimalnom duljinom sustava od 163,5 metara, posebno je razvijena za velike građevinske projekte, vjetroturbine, industrijska postrojenja ili visokogradnje.

Na licu mjesta, stroj PTK 1000 ima najkraće vrijeme postavljanja u svojoj klasi. Uz to, na raspolaganju je širok raspon produžetaka i dodataka, koji su svi dizajnirani za prijevoz na poluprikolicama ili vozilima s platoom. To minimizira troškove najma. Posebnost je što se glavna ruka može teleskopski produžiti do 100 metara. Tehnologija SSL povećava nosivost velikog broja opreme i inačica postavljanja.

Promjenjivi sustav upravljanja s aktivnim, ovisnim o brzini i elektronički kontroliranim upravljanjem stražnjom osovinom osigurava izvrsnu upravljivost i stabilnost u smjeru, kao i izvrsno ponašanje u vožnji na svim terenima i uvjetima na cesti, unatoč iznimnoj dužini vozila od nešto manje od 21 metra. Dizalica PTK 1000 se stoga može univerzalno koristiti. Tvrtka je Prangl toga postala svjesna tijekom prvog raspoređivanja dizalice PTK 1000. Na vjetroelektrani Pretul (na 1.600 metara nadmorske visine) postavljali smo 14 vjetroturbina. Tvrtka je Prangl za taj projekt dobila ekskluzivnu narudžbu za usluge podizanja i usluge logističke službe. Steknite ideju o spektakularnom usponu dizalice PTK 1000.

https://www.youtube.com/watch?v=P--sbULMvms

Dizalica PTK 1000 nudi izuzetno širok raspon mogućnosti konfiguracije i idealno je pogodna za velik broj različitih zadataka - čak i pod teškim uvjetima. To znači da dizalica pruža upravo svestranost koja modernoj tvrtki poput tvrtke Prangl treba da odgovori na izazove današnjeg i sutrašnjeg tržišta. Više informacija o dizalici PTK 1000 možete pronaći na priloženom tehničkom listu.

PTK 1000

Navedene tehničke specifikacije služe samo za pregled. Za detaljnije tehničke informacije obratite se odgovornom savjetniku u nekoj od naših podružnica ili nam se obratite preko našeg internetskog obrasca za upit.

BONITETA AAA

Izvrsna kreditna ocjena

Skupina Bisnode vodeći je pružatelj digitalnih poslovnih podataka u Sloveniji i ima dugogodišnje iskustvo u izdavanju potvrda o kreditnoj sposobnosti. Tijekom redovite revizije, kreditna sposobnost tvrtke Prangl d.o.o. klasificirana je s ocjenom AAA. To je najviša moguća ocjena.

Izvrsna kreditna ocjena AAA predstavlja natprosječnu financijsku snagu tvrtki. Tvrtke s ovom izvrsnom kreditnom ocjenom karakteriziraju natprosječne ekonomske performanse.

Provjera kreditne sposobnosti temelji se na statističkim modelima koji osvjetljavaju poslovnu sposobnost poduzeća u posljednje tri godine i tekuće usporedno razdoblje. Koristi se za procjenu sigurnosti za poslovne transakcije u sljedećim mjesecima.

Certifikat omogućuje tvrtki da bude prepoznata kao vjerodostojan i pouzdan poslovni partner i služi kao referenca u poslovnim odnosima s domaćim i međunarodnim poslovnim partnerima.

Ovim tvrtka Prangl u inozemstvu dokazuje da je jedna od vodećih tvrtki u industriji i da svojim strankama može ponuditi pouzdane i dugoročne poslovne aktivnosti.

CERTIFIKACIJA ISO

Tvrtka Prangl je sada certificirana i prema ISO 9001: 2015 i ISO 14001: 2015.

Tvrtka Prangl prima certifikat već 15 godina, naime prema sigurnosnom sustavu SCCP (Izvođači sigurnosnih certifikata) - s natpisom „P“ s neograničenim certifikatom za petrokemijsku industriju. Riječ je o međunarodnom standardu za upravljanje sigurnošću, zdravljem i okolišem za tvrtke koje pružaju tehničke usluge i izvođače radova koji obavljaju poslove na objektima svojih stranka. Samo oni koji mogu pokazati posebno visoke standarde u području zaštite na radu i zaštite okoliša (SGU) imaju pravo koristiti ovaj certifikat.

Tvrtka Prangl sada također ima najnoviji certifikat kvalitete i zaštite okoliša. Zajedno sa SCCP-om za upravljanje sigurnošću, tvrtka Prangl ima progresivno integrirano upravljanje (IMS) na najvišoj razini. To je čini jedinom visoko certificiranom tvrtkom u industriji.

Kao sustav upravljanja kvalitetom, ISO 9001: 2015 osnova je za zadovoljstvo stranaka. Jasno definirani principi nalažu kako se orijentacija može sve više prilagoditi potrebama i očekivanjima stranaka, a istovremeno ne zanemariti važne komponente uspjeha, poput interne komunikacije ili smanjenja pogrešaka. Certifikat ISO 14001: 2015 je sustav upravljanja okolišem koji određuje sustavni okvir za zaštitu okoliša i pomaže u reagiranju na promjene uvjeta okoliša u skladu s društveno-ekonomskim zahtjevima. Naravno, ovaj standard također posebnu pozornost posvećuje zakonskim i službenim obvezama.

Pedantni pregled tvrtke trajao je cijelu godinu. Svaka je podjela, svaki radni proces i svako područje odgovornosti tvrtke bio pod nadzorom. Stroga inspekcija od strane TÜV-a počela je početkom lipnja i trajala je čitav tjedan.

Pozitivni izvještaj TÜV-a sada potvrđuje certifikaciju tvrtke Prangl prema najnovijem standardu koji je uveden u rujnu 2015. Stoga je tvrtka Prangl jedna od prvih austrijskih tvrtki koja je certificirana prema najnovijoj reviziji norme ISO 9001: 2015. Akreditirana tijela svake godine strogo prate usklađenost s razvijenim standardima. Ovo je daljnji korak tvrtke Prangl prema budućnosti i održavanju ili stalnom poboljšanju ponuđenih usluga.

YouTube

Prangl ima svoj YouTube kanal. Ostanite u toku i ovim putem!

Slike vrijede tisuću riječi. Dugo poznata, ali uvijek valjana istina. Posebno u današnjem brzom svijetu, ljudi sve više uživaju u predstavljanju slikama. Pogotovo za brojne spektakularne zadatke u našoj industriji, ovo je savršen način za približavanje našeg svakodnevnog poslovanja širokoj publici.

Nakon što je velik broj impresivnih Pranglovih projekata već snimljen, sada smo odlučili objaviti videozapise na vlastitom YouTube kanalu.

Pored projektnih filmova (svi su dostupni u dugoj i kratkoj inačici) pronaći ćete i naše"specijalne zafrkancije", koje omogućuju brz uvid u svakodnevni svijet tvrtke Prangl.

Uz to, postoji mnogo vanjskih obožavatelja, prijatelja i zainteresiranih koji neprestano snimaju uzbudljive dojmove o projektima tvrtke Prangl na videu. Njih također možete pogledati na YouTube kanalu tvrtke Prangl u odjeljku "Zajednica".

Toplift 2015

Svake godine međunarodni stručni časopis "International Cranes" nominira najspektakularnije poslove podizanja u posljednjih 12 mjeseci.

I ove godine provjereno je deset najupečatljivijih podizanja iz 2015. godine. Pod zvučnim imenom "Toplift", odabiru se najbolja 3 i to glasovima čitatelja časopisa "International Cranes".

Ove je godine tvrtka Prangl uspjela uvjeriti preciznim tandemskim podizanjem u mađarskoj tvornici gnojiva i osvojila treće mjesto.

Više o tom poduhvatu možete pročitati na podstranici Projekti mjeseca / ožujak 2015.

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.