Aktualne vijesti

Našim strankama, poslovnim partnerima i zainteresiranim stranama želimo predstaviti informativni izvadak iz najnovijih vijesti iz naše tvrtke.

kampanja cijepljenja

Kako bi se svim djelatnicima cijepljenje protiv korone što više olakšalo, u sjedištu je postavljen punkt za cijepljenje.

U prosincu 2021. godine, u sklopu zdravstvene zaštite na radu, zaposlenici Prangla dobili su priliku dobrovoljno se cijepiti protiv COVID-19 u tvrtki. Prvu, drugu ili treću dozu, zainteresirani zaposlenici mogli su dobiti u sjedištu Prangla u Beču. U tu svrhu, jedna od modernih soba za sastanke pretvorena je u punkt za cjepljenje tijekom dva dana. Cijepljenje je obavila naša liječnica medicine rada. Administrativno su ih podržali djelatnici HSEQ odjela.

Kampanja cijepljenja je bila veliki uspjeh. Brojni zaposlenici prihvatili su ovu dobrovoljnu ponudu. Ponosni smo što smo, uz redovita cijepljenja protiv TBE i gripe, sada poduzeli ovaj korak prema sigurnom Prangl svijetu.

Dani vozača

Pod nazivom „Dani vozača“ želimo potencijalnim kandidatima dati uvid u naš svakodnevni rad.

Prvi put smo zainteresiranim kandidatima otvorili tri naša austrijska depoa.

Globalni nedostatak kvalificiranih radnika čini nas snalažljivima. U listopadu 2021. zainteresirani su mogli steći živi dojam o našem radnom svijetu u Beču, Premstätnu i St. Florijana.

Sva tri dana događanja moglo se razgovarati s našim stručnjacima, isprobati naše žute stojeve, te počastiti se zalogajem. Brzi intervjui bili su prikladan okvir za učenje  jedni o drugima. Također je data mogućnost prijave izravno na licu mjesta. Sve je to zaokružila raznolika playlista, koja je omogućila dobro raspoloženje sudionika.

"Naglasak bi stavili ne samo na veliko zadovoljstvo, već i veliki uspjeh”, rekao je Christian Prangl koji je oduševljen ovom kampanjom zapošljavanja. Neki zainteresirani kandidati mogli su na licu mjesta odraditi probni rad , tj saznati više  više o poslu. Sedam talenata osvojenih na Danima vozača već je prihvatilo  posao u Pranglu.

Budući da je potražnja za daljnjim "Danima vozača" tako velika, odlučili smo održati još jedan niz događanja 2022. godine. “Svakodnevno radimo izuzetno uzbudljiv posao i sretni smo što možemo prenijeti ovu fascinaciju na što veći broj kandidata,” kaže gospodin Prangl, siguran u put koji smo odabrali. U 2022. još više ćemo otvoriti ciljnu skupinu. Zainteresirani smo za sve naše poslove i područja. Već se veselimo brojnim talentima i novim članovima tima.

Želite li se odmah prijaviti za Prangl Recruiting Days sljedeće godine? S nestrpljenjem očekujemo vašu prijavu e-poštom na jobs@prangl.at.

Jednostavno u tražilicu unesite "Dan zapošljavanja 2022", pošaljite dokumentaciju za prijavu i navedite željeni posao. Veselimo se Vašem dolasku!

Rokovi isporuke

Od 1. studenog 2021. za operacije pokretnih dizalica u Beču vrijede novi rokovi isporuke.

Od ovog trenutka na snagu stupaju izmijenjeni propisi za rad pokretnih dizalica u općini Beč. Prema nadležnom općinskom odjelu i Zakonu o motornim vozilima iz 1967. godine, oni su obvezujući.

Na temelju novih okvirnih uvjeta, moramo podnijeti zahtjev za pojedinačnu dozvolu u skladu s člankom 40 (3) Zakona o motornim vozilima iz 1967. godine i to za svaki rad s dizalicama od 1. studenog 2021. – bez obzira na klasu dizalice i lokaciju u Beču.

Zbog toga morate računati s novim rokovima isporuke koji traju približno 6 tjedana. Ocjenjujemo da će nadležnima toliko trebati da procesuiraju pojedinačni zahtjev. 

Molimo vas da to uzmete u obzir prilikom planiranja vašeg projekta. Ako imate bilo kakvih pitanja o učincima nove situacije na provedbu vašeg projekta i odgovarajuće uvjete, vaša kontaktna osoba u tvrtki Prangl rado će s vama razjasniti detalje u individualnom razgovoru. Molimo vas da iskoristite ovu priliku kako bi uz našu podršku pronašli najekonomičnije rješenje.

Veselimo se uspješnom nastavku naše suradnje!

Put do uspjeha

U video seriji “Putevi uspjeha“ gospodin Herrmann Maier posjećuje austrijske tvrtke. Ovaj put bio je u posjetu tvrtki Prangl.

Banka Raiffeisen već niz godina predstavlja vrlo osobne puteve do uspjeha lokalnih poduzetnika. Svaki se mjesec predstavlja izvanredne i inovativne tvrtke.

Ovaj put je ekipa s Hermannom Maierom gostovala u tvrtki Prangl. Tog dana isprobao je vožnju dizalicom, podigao se na 27 metara škarastom radnom platformom i uspio upravljati 10-osnim modulom za teške terete s transportnim uređajem za prijevoz krila vjetroelektrana.

Nekadašnja skijaška zvijezda je, s velikom vještinom i radošću, preživjela nesvakidašnji i inovativan dan sa našim stručnjacima u žutom.

Poveznica do videa

Međunarodni vrh

Prangl je i ove godine ponovno priznat kao jedno od najboljih poduzeća u međunarodnoj industriji dizalica i radnih platformi.

Svjetski poznati specijalistički časopis "International Cranes" svake godine navodi najveće svjetske tvrtke specijalizirane za dizalice. S 24. mjestom, Prangl je jedini austrijski predstavnik u prvih 25. U europskoj usporedbi to znači odlično 6. mjesto. Godišnja analiza časopisa “Kran & Bühne“ za pripremu svoje ljestvice koristi različite parametre. Međutim, slika je slična. U zemljama njemačkog govornog područja, Prangl je jedan od prvih 6 u industriji dizalica.

Situacija je slično ohrabrujuća i u segmentu radnih platformi. Prema "Kran & Bühne", Prangl je ponovno na 8. mjestu među elitom u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj. Ovo posljednje potvrđuje i trgovački časopis "Access International". Ovdje se svake godine ocjenjuju najveće svjetske tvrtke za iznajmljivanje  platformi. S 46. mjestom jedini su predstavnici Austrije u međunarodnoj usporedbi.

Sustav upravljanja

Cijela grupa tvrtki uspješno je prošla drugu reviziju praćenja našeg integriranog sustava upravljanja (IMS).

Dugi niz godina nastojali smo biti ažurni na području zdravlja, sigurnosti, okoliša i kvalitete. Kako bismo to mogli dokumentirati u skladu s tim, certificirani smo prema ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 i SCCP.

Implementacija ovih propisa usklađena sa standardima također uključuje i reviziju vanjskih stručnjaka u redovitim intervalima. Druga nadzorna revizija ovoga puta obuhvatila je lokacije. Druga nadzorna revizija ovoga puta obuhvatila je lokacije Poggersdorf, Premstätten i Beč, kao i podružnicu u Budimpešti, a ovaj put smo dobili pohvale i priznanja od vanjskog revizora. Cijela grupa tvrtki dobila je neograničeni certifikat u skladu sa svim gore navedenim standardima i za sve lokacije u Njemačkoj i inozemstvu.

Ovim postupkom poboljšanja koji je u tijeku, tim Prangla dao je važan doprinos daljnjem razvoju naše razine zrelosti IMS -a.

 

[Translate to HR:]

Würdigung

Nakon Štajerske, ulica u saveznom glavnom gradu sada je također dobila ime po osnivaču naše tvrtke Josefu Pranglu.

Bečke ulice su povijesni dokumenti. One svjedoče ne samo o povijesti, već i o identitetu savezne prijestolnice. Bečka imena ulica govore o karakteru grada i veličaju posebne ljude. Odbor za kulturu u bečkoj vijećnici odlučio je preimenovati 16 ulica. "Ovo je prilika da se osobe s izvanrednim zaslugama usidre u javnom prostoru i da ih se sjetimo", objašnjava gradska vijećnica za kulturu Veronica Kaup-Hasler.

Ova čast sada je dodijeljena i osnivaču grupe Prangl, koji je umro 2014. godine. Odmah stupa na snagu, nova adresa sjedišta tvrtke u Beču Liesing je Josef-Prangl-Straße 8. Josef Prangl odrastao je u maloj zajednici u Štajerskoj. Ubrzo je ostavio svoje učiteljsko zanimanje i otišao u Beč . Bio je pionir u industriji, poduzetnik sa integritetom. Uz puno marljivosti, predviđanja, hrabrosti i vještine izgradio je međunarodno poznatu tvrtku koja posluje u cijelom svijetu. "Ponosan sam na ovu gestu za životno djelo moga oca", rekao je Christian Prangl, koji uspješno vodi obiteljski posao u drugoj generaciji.

Novi prometni znak

Prangl u Švedskoj

Nakon godina aktivnosti u zemlji, Prangl sada osniva vlastitu tvrtku u Švedskoj.

Na temelju pozitivnih iskustava posljednjih godina, Prangl širi svoje poslovanje na skandinavskom poluotoku. S tvrtkom Prangl Sverige AB u Stockholmu osniva se neovisna prodajna tvrtka na krajnjem sjeveru. Tamošnja jedinica nije samo za švedsko tržište već i kao središte susjednih zemalja poput Finske, Danske ili Norveške. Glavni fokus je na izgradnji vjetroagregata. No, dobrodošli su i projekti iz drugih područja.

Prangl, Švedska, osnivanje tvrtke

Odličan početak !

Tvrtka Prangl je već drugi put zaredom odabrana za jednu od najboljih tvrtki za naukovanje od strane organizacije 'Great Start!'.

Pripravnicii su našu tvrtku i naše predavače ocjenjivali u područjima vjerodostojnosti, poštovanja, poštenosti, ponosa i timskog duha. Iznimno smo zadovoljni da smo nakon 2018. godine već po drugi put zaredom nagrađeni titulom 'Great Start!'.

Kako bi nas institucija Great Place to Work® prepoznala kao izvrsnog poslodavca, procjenjuju se ne samo povratne informacije pripravnika, nego i prezentacija koncepta podučavanja u tvrtki. Koncept uključuje teme poput procesa zapošljavanja i integracije novih pripravnika, kao i mjere za promicanje suradnje te komunikacije u tvrtki. Samo tvrtke koje ispunjavaju kriterije svake od navedenih tema, mogu se uključiti u odabir tvrtki 'Great Start!'.

'Do sada smo imali vrlo dobra iskustva sa našim pripravnicima . "Ovom nagradom naš trud dodatno se nadograđuje', sa zadovoljstvom je izjavila Jasmina Stojanović, odgovorna za izučavanje pripravnika u tvrtki Prangl.

Prangl dobitnik "Great Start!" nagrade

Nagrada za izvoz 2020

Austrijski izvoznici prednjače inovacijama i svojom predanošću. Upravo takvim tvrtkama gospodarska komora svake godine dodjeljuje nagradu.

Predsjednik komore WKÖ Harald Mahrer te ministrica gospodarstva Margarete Schramböck i ove godine nagradili su najuspješnije austrijske izvozne tvrtke. Nagrada za izvoz dodjeljuje se tvrtkama koje su zahvaljujući svojim međunarodnim angažmanima neophodne za rast, prosperitet i zapošljavanje u Austriji.

"Austrija ima veliku korist od činjenice da naši izvoznici razmišljaju izvan okvira i uspješno prodaju svoje prvoklasne proizvode i usluge na međunarodnim tržištima. Sve nominirane tvrtke još su jednom pokazale da otpor krizi, inovativna snaga i usmjerenost ka međunarodnom rastu znače veliku razliku. Čak su i tijekom ove krize naše izvozne tvrtke ostale na pravom putu," izjavio je predsjednik komore WKÖ Harald Mahrer.

Neovisni žiri stručnjaka ocjenjivao je koliko od 200 tvrtki, koje su se prijavile, zaslužuje nagradu. Nagrada se dodjeljuje u šest glavnih kategorija. Tvrtka Prangl ovaj put je nagrađena Zlatnom izvoznom nagradom u kategoriji Transport i promet, što svim zaposlenicima tvrtke Prangl predstavlja potvrdu obavljanja izvanrednog rada.

ORF reportaža »Made in Austria«, 26. 04. 2021

Prangl, dobitnik nagrade, izvozna nagrada, zlato

ODRŽIVOST

Stručnjaci za menadžment i medije istraživali su putem interneta i u stručnoj studiji identificirali austrijske održive tvrtke.

Podaci za oznaku kvalitete "Austrijske održive tvrtke" temelje se na studiji koja je provedena između 1. rujna 2019. i 31. kolovoza 2020. Tim putem su identificirali i razvrstali preko milijun spominjanja približno 1800 najpoznatijih austrijskih tvrtki.

Prikupljanje podataka odvijalo se u dvije faze. Pri istraživanju su uzete u obzir teme poput ekološke, ekonomske i socijalne održivosti, ugleda, tehnologije ili inovacija. Nije dovoljno biti dobar samo na jednom području. Za procjenu cjelokupnog učinka održivosti značajna je svaka od razmatranih tema.

Ukupno su nagrađene 422 tvrtke u cijeloj zemlji. U kategoriji "usluga" tvrtka Prangl je jedna od 159 nagrađenih tvrtki. Tvrtke kojima je podijeljena oznaka kvalitete na mnogo se načina smatraju održivim tvrtkama. Pored ispunjavanja svoje društvene odgovornosti, služe i kao uzori za druge.

Održiva tvrtka 2021

2. mjesto

...za nagradu Constantinus. Odluka je donesena!

Nagrada Constantinus dodjeljuje se za kvalitetu savjetovanja na raznim područjima. Nagrade dobivaju savjetodavne tvrtke i njihove stranke. Nakon završetka našeg velikog projekta brendiranja poslodavaca "BePrangl", projekt je prijavljen u kategoriji "Ljudski potencijali, etika i DOP". 

Pod motom "Snažna korporativna marka postaje nepogrešiva ​​marka poslodavca", zajedno sa savjetodavnom tvrtkom XERO tijekom posljednje dvije godine pokrenuli smo novi, suvremeni i inovativni program za razvoj osoblja nazvan "BePrangl". Uz brojne ostale teme, srž projekta je obrazovni i razvojni kampus sa certificiranim timom trenera iz naših vlastitih redova. 

Vrhunski stručni žiri nagradio je naš trud. Brand "BePrangl" osvojio je 2. mjesto. Ova važna potvrda puno nam znači. Nažalost, svečana dodjela nagrada morala je biti otkazana zbog pandemije koronavirusa.

[Translate to HR:] Logo Constantinus Award

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.