Aktualne vijesti

Našim strankama, poslovnim partnerima i zainteresiranim stranama želimo predstaviti informativni izvadak iz najnovijih vijesti iz naše tvrtke.

Sustav upravljanja

Cijela grupa tvrtki uspješno je prošla drugu reviziju praćenja našeg integriranog sustava upravljanja (IMS).

Dugi niz godina nastojali smo biti ažurni na području zdravlja, sigurnosti, okoliša i kvalitete. Kako bismo to mogli dokumentirati u skladu s tim, certificirani smo prema ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 i SCCP.

Implementacija ovih propisa usklađena sa standardima također uključuje i reviziju vanjskih stručnjaka u redovitim intervalima. Druga nadzorna revizija ovoga puta obuhvatila je lokacije. Druga nadzorna revizija ovoga puta obuhvatila je lokacije Poggersdorf, Premstätten i Beč, kao i podružnicu u Budimpešti, a ovaj put smo dobili pohvale i priznanja od vanjskog revizora. Cijela grupa tvrtki dobila je neograničeni certifikat u skladu sa svim gore navedenim standardima i za sve lokacije u Njemačkoj i inozemstvu.

Ovim postupkom poboljšanja koji je u tijeku, tim Prangla dao je važan doprinos daljnjem razvoju naše razine zrelosti IMS -a.

 

[Translate to HR:]

Würdigung

Nakon Štajerske, ulica u saveznom glavnom gradu sada je također dobila ime po osnivaču naše tvrtke Josefu Pranglu.

Bečke ulice su povijesni dokumenti. One svjedoče ne samo o povijesti, već i o identitetu savezne prijestolnice. Bečka imena ulica govore o karakteru grada i veličaju posebne ljude. Odbor za kulturu u bečkoj vijećnici odlučio je preimenovati 16 ulica. "Ovo je prilika da se osobe s izvanrednim zaslugama usidre u javnom prostoru i da ih se sjetimo", objašnjava gradska vijećnica za kulturu Veronica Kaup-Hasler.

Ova čast sada je dodijeljena i osnivaču grupe Prangl, koji je umro 2014. godine. Odmah stupa na snagu, nova adresa sjedišta tvrtke u Beču Liesing je Josef-Prangl-Straße 8. Josef Prangl odrastao je u maloj zajednici u Štajerskoj. Ubrzo je ostavio svoje učiteljsko zanimanje i otišao u Beč . Bio je pionir u industriji, poduzetnik sa integritetom. Uz puno marljivosti, predviđanja, hrabrosti i vještine izgradio je međunarodno poznatu tvrtku koja posluje u cijelom svijetu. "Ponosan sam na ovu gestu za životno djelo moga oca", rekao je Christian Prangl, koji uspješno vodi obiteljski posao u drugoj generaciji.

Novi prometni znak

Prangl u Švedskoj

Nakon godina aktivnosti u zemlji, Prangl sada osniva vlastitu tvrtku u Švedskoj.

Na temelju pozitivnih iskustava posljednjih godina, Prangl širi svoje poslovanje na skandinavskom poluotoku. S tvrtkom Prangl Sverige AB u Stockholmu osniva se neovisna prodajna tvrtka na krajnjem sjeveru. Tamošnja jedinica nije samo za švedsko tržište već i kao središte susjednih zemalja poput Finske, Danske ili Norveške. Glavni fokus je na izgradnji vjetroagregata. No, dobrodošli su i projekti iz drugih područja.

Prangl, Švedska, osnivanje tvrtke

Odličan početak !

Tvrtka Prangl je već drugi put zaredom odabrana za jednu od najboljih tvrtki za naukovanje od strane organizacije 'Great Start!'.

Pripravnicii su našu tvrtku i naše predavače ocjenjivali u područjima vjerodostojnosti, poštovanja, poštenosti, ponosa i timskog duha. Iznimno smo zadovoljni da smo nakon 2018. godine već po drugi put zaredom nagrađeni titulom 'Great Start!'.

Kako bi nas institucija Great Place to Work® prepoznala kao izvrsnog poslodavca, procjenjuju se ne samo povratne informacije pripravnika, nego i prezentacija koncepta podučavanja u tvrtki. Koncept uključuje teme poput procesa zapošljavanja i integracije novih pripravnika, kao i mjere za promicanje suradnje te komunikacije u tvrtki. Samo tvrtke koje ispunjavaju kriterije svake od navedenih tema, mogu se uključiti u odabir tvrtki 'Great Start!'.

'Do sada smo imali vrlo dobra iskustva sa našim pripravnicima . "Ovom nagradom naš trud dodatno se nadograđuje', sa zadovoljstvom je izjavila Jasmina Stojanović, odgovorna za izučavanje pripravnika u tvrtki Prangl.

Prangl dobitnik "Great Start!" nagrade

Nagrada za izvoz 2020

Austrijski izvoznici prednjače inovacijama i svojom predanošću. Upravo takvim tvrtkama gospodarska komora svake godine dodjeljuje nagradu.

Predsjednik komore WKÖ Harald Mahrer te ministrica gospodarstva Margarete Schramböck i ove godine nagradili su najuspješnije austrijske izvozne tvrtke. Nagrada za izvoz dodjeljuje se tvrtkama koje su zahvaljujući svojim međunarodnim angažmanima neophodne za rast, prosperitet i zapošljavanje u Austriji.

"Austrija ima veliku korist od činjenice da naši izvoznici razmišljaju izvan okvira i uspješno prodaju svoje prvoklasne proizvode i usluge na međunarodnim tržištima. Sve nominirane tvrtke još su jednom pokazale da otpor krizi, inovativna snaga i usmjerenost ka međunarodnom rastu znače veliku razliku. Čak su i tijekom ove krize naše izvozne tvrtke ostale na pravom putu," izjavio je predsjednik komore WKÖ Harald Mahrer.

Neovisni žiri stručnjaka ocjenjivao je koliko od 200 tvrtki, koje su se prijavile, zaslužuje nagradu. Nagrada se dodjeljuje u šest glavnih kategorija. Tvrtka Prangl ovaj put je nagrađena Zlatnom izvoznom nagradom u kategoriji Transport i promet, što svim zaposlenicima tvrtke Prangl predstavlja potvrdu obavljanja izvanrednog rada.

ORF reportaža »Made in Austria«, 26. 04. 2021

Prangl, dobitnik nagrade, izvozna nagrada, zlato

ODRŽIVOST

Stručnjaci za menadžment i medije istraživali su putem interneta i u stručnoj studiji identificirali austrijske održive tvrtke.

Podaci za oznaku kvalitete "Austrijske održive tvrtke" temelje se na studiji koja je provedena između 1. rujna 2019. i 31. kolovoza 2020. Tim putem su identificirali i razvrstali preko milijun spominjanja približno 1800 najpoznatijih austrijskih tvrtki.

Prikupljanje podataka odvijalo se u dvije faze. Pri istraživanju su uzete u obzir teme poput ekološke, ekonomske i socijalne održivosti, ugleda, tehnologije ili inovacija. Nije dovoljno biti dobar samo na jednom području. Za procjenu cjelokupnog učinka održivosti značajna je svaka od razmatranih tema.

Ukupno su nagrađene 422 tvrtke u cijeloj zemlji. U kategoriji "usluga" tvrtka Prangl je jedna od 159 nagrađenih tvrtki. Tvrtke kojima je podijeljena oznaka kvalitete na mnogo se načina smatraju održivim tvrtkama. Pored ispunjavanja svoje društvene odgovornosti, služe i kao uzori za druge.

Održiva tvrtka 2021

2. mjesto

...za nagradu Constantinus. Odluka je donesena!

Nagrada Constantinus dodjeljuje se za kvalitetu savjetovanja na raznim područjima. Nagrade dobivaju savjetodavne tvrtke i njihove stranke. Nakon završetka našeg velikog projekta brendiranja poslodavaca "BePrangl", projekt je prijavljen u kategoriji "Ljudski potencijali, etika i DOP". 

Pod motom "Snažna korporativna marka postaje nepogrešiva ​​marka poslodavca", zajedno sa savjetodavnom tvrtkom XERO tijekom posljednje dvije godine pokrenuli smo novi, suvremeni i inovativni program za razvoj osoblja nazvan "BePrangl". Uz brojne ostale teme, srž projekta je obrazovni i razvojni kampus sa certificiranim timom trenera iz naših vlastitih redova. 

Vrhunski stručni žiri nagradio je naš trud. Brand "BePrangl" osvojio je 2. mjesto. Ova važna potvrda puno nam znači. Nažalost, svečana dodjela nagrada morala je biti otkazana zbog pandemije koronavirusa.

[Translate to HR:] Logo Constantinus Award

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.