Aktualne vijesti

Našim strankama, poslovnim partnerima i zainteresiranim stranama želimo predstaviti informativni izvadak iz najnovijih vijesti iz naše tvrtke.

Suradnja

Tvrtke Prangl i Still započinju suradnju (kooperaciju) u obje skupine u Austriji, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Slovačkoj.

Wikipedija opisuje suradnju (kooperaciju) kao "svrsishodnu interakciju dvaju sustava kako bi se postigao zajednički cilj". Namjera ovog strateškog partnerstva je zajednički izlazak na tržište.

Tvrtka Still je jedan od vodećih dobavljača viličara i intralogističkih rješenja. Sa oko 9.000 zaposlenika diljem svijeta i četiri proizvodne lokacije u Njemačkoj, Italiji i Francuskoj, tvrtka Still već godinama uživa međunarodni uspjeh. Tvrtka Prangl nadopunjuje mrežu tvrtke Still sa svojih 6 lokacija u Austriji i 10 u Središnjoj i Istočnoj Europi. Zajedno ćemo iskoristiti sinergije u različitim područjima.

Suradnja izgleda tako da tvrtka Prangl sada može pristupiti cjelokupnom asortimanu proizvoda tvrtke Still (oko 4.000 strojeva diljem Europe). Spajanjem tehničkog znanja, prodajnih snaga i resursa opreme može se steći novi pristup tržištu i iskoristiti dodatne tržišne mogućnosti. Zajednički cilj je povećana iskorištenost kapaciteta, ali i bolja ravnoteža uskih grla u dopremi opreme. Ovo strateško partnerstvo značajno proširuje flotu tvrtke Prangl, ne samo u Austriji, već i u svim našim tvrtkama Središnje i Istočne Europe. Osim toga, uvijek ima mogućnost pristupa najnovijoj tehnologiji. Gotovo svi viličari dostupni su i ugrijanom kabinom.

Stoga bi se sve posebne operacije sada mogle još bolje rješavati. Pristupanjem europskoj mreži tvrtke Still, sada se mogu završiti brojni veliki projekti - a to već dobro poznatom kvalitetom tvrtke Prangl. Naravno, na taj će se način sa obje strane poboljšati odzivno vrijeme i fleksibilnost pri izvođenju radova. U srednjoročnom razdoblju obje strane očekuju dobivanje novih stranki. Nakon što će obje tvrtke pridobiti veliku dodatnu vrijednost i zadovoljstvo kupaca, cilj ove suradnje je maksimiziranje vrijednosti za naše kupce.

Pobrinuto je i za hitne slučajeve: Uz vrhunsku mrežu poslovnica tvrtke Prangl, sada imamo pristup i širokoj uslužnoj mreži tvrtke Still (50 mobilnih tehničara u Austriji). Time se jamči brzo vrijeme odziva u slučaju nedostataka.

Anketa o najboljim austrijskim dobavljačima

Stručni časopis Solid upitao je: Tko su najbolji dobavljači u građevinskoj industriji i graditeljstvu?

Čitatelji časopisa Solid svake godine imaju priliku odabrati najbolje dobavljače u građevinskoj industriji. Procjena se temelji na sustavu s 5 zvjezdica u različitim kategorijama (kvaliteta proizvodnje, točnost isporuka, usluga i podrška itd.).

I opet je tvrtka Prangl u segmentu građevinski strojevi uvrštena u 10 najboljih ponuđača. To još jednom potvrđuje primijenjenu filozofiju visoke kvalitete usluga.

Najbolje austrijske tvrtke za izučavanje zanata

Tvrtka Prangl se, kao obiteljska tvrtka, već generacijama posvećuje izučavanju zanata mladih učenika.

Ponosni smo na naše najmlađe članove tima, od kojih su mnogi s nama već godinama i čak desetljećima, a većina od njih se već može osvrnuti na svoju uzbudljivu i uspješnu karijeru.

Austrijskim tvrtkama u kojima se može izučavati zanat istraživačka mreža "Great Place to Work" već je drugi put podijelila certifikate.  26. lipnja u Austrijskoj federalnoj gospodarskoj komori ukupno je 11 tvrtki za osposobljavanje dobilo certifikat "Najbolje austrijske tvrtke za izučavanje zanata - preporuka naučnika". Naučnici, njihovi podučavatelji i menadžeri iz cijele Austrije došli su, kako bi preuzeli svoje nagrade i objasnili publici zašto je upravo njihova tvrtka jedna od najboljih. Mladim damama i gospodi najznačajnija je, prije svega, poštovanje pri suradnji. 

Mladi učenici su osobito dobri u prosuđivanju, što je učinjeno dobro i gdje postoji mogućnost poboljšanja. Stoga su oni najbolja porota. Ova čast nas potiče na nastavak naše predanosti inicijativama za izučavanje zanata, a prije svega, posebno u vremenu brzih promjena, kako se oslanjati na stabilne strukture, utemeljenu i predanu obuku te integraciju mladih ljudi u svakodnevni radni život.

U međunarodnom vrhu

Tvrtka Prangl je opet bila svrstana u popis najboljih međunarodnih tvrtki u industriji dizalica i radnih platformi.

Prema objavama stručnog časopisa International Cranes obiteljska tvrtka iz Donje Austrije svrstava se među najbolje svjetske tvrtke u branši dizalica.  S 17. mjestom jedini je domaći predstavnik u Top 25. Godišnja ocjena časopisa Kran & Bühne pokazuje sličnu sliku. Između tvrtki njemačkog govornog područja Prangl se ubraja u Top 5.

I na području radnih platformi situacija je slično pozitivna. Prema časopisu Kran & Bühne i tu se 6. mjestom svrstava u sami vrh tvrtki s područja Njemačke, Austrije i Švice.

I stručni časopis International Rental News jednom godišnje objavljuje rang listu najvećih svjetskih poduzeća koja se bave iznajmljivanjem, ali se pri ovom ocjenjivanju razmatraju tvrtke za iznajmljivanje sa svih industrijskih područja.  I tu je tvrtka Prangl jedini austrijski predstavnik, a nalazi se na 33. mjestu u europskoj usporedbi.

Certifikacija iso

Tvrtke Prangl Slovenija i Prangl Hrvatska u potpunosti su certificirane.

Kao dio godišnje revizije nadzora TÜV u Sloveniji potvrđeni su svi relevantni certifikati. Uz to, bila je uspješna i prva certifikacija u Hrvatskoj. Tvrtke su sada certificirane prema standardima SCCP 2011, ISO 9001: 2015 i ISO 14001: 2015.

Revizori su dali veliku pohvalu za daljnji razvoj sustava upravljanja u Sloveniji. Integracija dviju zemalja u središnji sustav upravljanja kvalitetom predstavlja daljnji korak u većoj integraciji lokacija CEE.

Trofej za najuspješnijeg podučavatelja

Gospodarska komora nagradila je šampione naukovanja u Donjoj Austriji.

Trofej za najuspješnijeg podučavatelja gospodarska komora podjeljuje svim tvrtkama koje su tijekom proteklog desetljeća najuspješnije obučavale najveći broj naučnika u odnosu na broj njihovih zaposlenih. Ista tvrtka nagradu može primiti samo svakih pet godina.

Kao i 2010. godine tvrtka se Prangl opet svrstala u vodeće tvrtke na tom području. „Vi znate, što je to izvrsna tvrtka za izučavanje naučnika. Jer to ste vi.“ naglasila je predsjednica gospodarske komore Donje Austrije Sonja Zwazl na svečanoj gala priredbi. Nagradu za 2018. godinu ukupno je primila 21 tvrtka.

Nagrada schorsch

Grad Beč svake godine nagradi zadivljujuće arhitekturne projekte - ovog puta je sve nadmašilo novo sjedište tvrtke Prangl.

I ove godine, Općinski odjel 19 (Arhitektura i urbanistički dizajn) ocjenjivao je visokokvalitetne arhitektonski projekti koji su dovršeni prošle kalendarske godine (tj. 2017.).

Iz perspektive urbanog dizajna tražili su posebno inovativna, nadahnjujuća i prikladna rješenja. U svom djelokrugu rada „ocjenjivačka“ se komisija posvetila vanjskom izgledu i učinku zgrade na urbani prostor.

Novo sjedište tvrtke Prangl u 23. Bečkom okrugu ispunjavao je upravo navedene zahtjeve. Arhitektica Mascha iz tvrtke M&S Architekten dobila je željenu nagradu i obliku takozvanog Schorscha.

Ova velika nagrada nije samo čin zahvalnosti za tim arhitekata nego i potvrda stranki da ima priliku svoje vrijeme na industrijskom i komercijalnom području može (pro)živjeti u atraktivnoj arhitekturi.

Škola

Tijekom nekoliko informativnih dana novo sjedište tvrtke Prangl u Beču posjetilo je više od 300 studentkinja i studenata.

Mlade dame i gospodo iz Bečke poslovne škole Akademiestraße i Savezne trgovačke akademije Wien 10 dobile su sveobuhvatan uvid u način poslovanja tvrtke. Nakon kratke prezentacije tvrtke od strane menadžmenta, studentima je bilo dopušteno „vlastitim rukama“ isprobati i same strojeve.

Tijekom vožnje prikolicom dobili su pregled prostranosti prostora koji pripada tvrtki. Mladi posjetitelji smjeli su sjediti pored vozača u vozilu za prijevoz teških tereta i na testnom poligonu sami upravljati pravom dizalicom. Posljednja stanica bila je prilika za podizanje na radnoj platformi na kamionu, na kojoj su podignuti čak pedeset metara u visinu - idealna prilika za vrlo posebne selfije.

Naravno, studenti su također posjetili novi uredski prostor kako bi na kraju saznali nešto o ponuđenim radnim stažima za ljeto 2018. godine.

Unatoč ledenim temperaturama, bilo je više nego pozitivnih povratnih informacija, jer studenti ne dobivaju često priliku tako bliskog i izravnog upoznavanja tvrtki.

Osim gore opisanih informativnih dana, studenti treće godine Bečke poslovne škole također su imali priliku održati okrugli stol s gospodinom Christianom Pranglom. U vrlo živahnoj razmjeni misli, g. Prangl opisao je svoju karijeru dok su njega studenti izvijestili o svojim iskustvima na praksi u tvrtkama.

Poželi nešto!

Jednom upravljati pravom dizalicom: To je bila želja iz snova Maria Müllera, koju su mu rado ispunili tvrtka Prangl i Die Kleine Zeitung.

U sklopu kampanje „Poželi nešto!“ časopisa Die Kleine Zeitung devetogodišnjem Mariu Mülleru  ispunili smo njegovu želju iz snova. Mališan je po svaku cijenu želio jednom suupravljati dizalicom tvrtke Prangl.

„Od svoje treće godine Maria zanimaju veliki kamioni. Uzor mu je otac koji pri građevinskoj tvrtki vozi utovarnu dizalicu. Kad god na autocesti prođemo pored tvrtke Prangl, Mario mi kaže da se okrenem na desno i kako će on jednog dana raditi tamo“, objašnjava majka Monika.

Ekipa podružnice tvrtke Prangl iz Štajerske u svakom slučaju je uživala u ulozi Djeda božićnjaka te osnovnoškolca s cijelom obitelji pozvala na opsežan posjet tvrtke.

Pri voznom parku za Maria je počela prava stvar. Gotovo kao profesionalac, mali, tehnološki orijentirani i nadareni devetogodišnjak upravljao je mobilnom dizalicom nosivosti 70 tona s velikom koncentracijom i sjajem u očima, a nakon nekoliko pokušaja velikom vještinom podigao je automobilsku gumu preko prometnog stožca do cilja.

Kao oproštajni dar mali Mario je dobio vjerni ekskluzivni model mobilne dizalice koja teži 70 tona kao poseban podsjetnik na njegov avanturistički posjet. Tko zna, možda se za nekoliko godina opet vidimo. Ekipa tvrtke Prangl već se veseli Marievom obrascu za prijavu na mjesto šegrta ili upravljača dizalice.

Kolačići

Ova internetska stranica koristi kolačiće koji su tehnički potrebni za njezino funkcioniranje. Za prikaz videozapisa potreban nam je i vaš pristanak za funkcionalne kolačiće. Uz vaš pristanak na statističke kolačiće anonimno bilježimo ponašanje korisnika i na taj način optimiziramo prikladnost za korisnike. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti.